Hatay’da Ata Tohumu Bereketi! Kilosu 100 TL’den Satılıyor

Hatay’ın Arsuz ilçesinde başlayan maydanoz tohumu hasadı, bölgedeki üreticilerin en yoğun dönemlerinden birini oluşturuyor. Depremin ardından yeniden üretimle ayağa kalkmaya çalışan bölge, Türkiye’nin maydanoz tohumu ihtiyacının yaklaşık yüzde 75’ini karşılıyor.
Dededen Kalan Ata Tohumu Gelecek Nesillere Aktarılıyor
Arsuz’un Üçgüllük Mahallesi’nde tarımla uğraşan Satmaz ailesi, 40 dönümlük arazide yıllardır dedelerinden kalan ata tohumuyla üretim yapmayı sürdürüyor. Ata tohumunun hiçbir şekilde dışarıdan müdahale görmediğini belirten üretici Muhlis Satmaz, “Tohumumuz tamamen yerli, doğal ve güvenilir. Bu işi biz dedelerimizden devraldık, şimdi de gelecek nesillere aktarıyoruz” dedi.
Üreticinin Yüzünü Güldüren Verim Artışı
Geçtiğimiz yıl dönüm başına 50 kilo ürün aldıklarını aktaran Satmaz, bu sezon verimin 50 ila 100 kilo arasında değiştiğini ifade etti. Satmaz, “Bu yıl geçen seneye göre daha bereketli geçti. Hava şartları zaman zaman zorlayıcı olsa da elde ettiğimiz ürün miktarı oldukça iyi. Tohumun kilosunu 100 TL’den piyasaya sunuyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin Dört Bir Yanına Ulaşıyor
Üç büyük mahallede toplam 3-4 bin dönüm, Arsuz genelinde ise 5-6 bin dönüm arazide maydanoz üretimi yapılıyor. Bölgedeki üreticiler, topladıkları maydanoz tohumlarını Ankara’dan Eskişehir’e, Mersin’den doğu illerine kadar birçok noktaya gönderiyor. Sabah erken saatlerden gece yarısına kadar süren yoğun mesainin ardından elde edilen ürün, üç kez elenerek yabancı otlardan arındırılıyor ve temiz şekilde tüketiciye ulaştırılıyor.
Hatay’da Park Halindeki Tıra Çarpan Otomobilde 3 Ağır Yaralı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.