Hatay Havalimanı’nda O Tarihe Kadar Uçuşlar Durduruldu!

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası hasar alan Hatay Havalimanı hizmete girmişti. Havalimanında incelemeler yapan Hatay Valisi Masatlı onarım çalışmaları sebebiyle bir süreliğine Hatay Havalimanı’nın hizmet veremeyeceğini duyurdu.
Hatay Havalimanı’nda O Tarihe Kadar Uçuşlar Durduruldu!

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası yıkımlar yaşanmış birçok kent yerle bir olmuştu. Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Hatay Havalimanı ’da hasar almıştı. Depremde hasar gören havalimanının onarımları tamamlanmış yeniden uçuşlara başlamıştı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı havalimanında devam eden onarım çalışmalarını inceledi. Masatlı incelemeler sonucunda yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı’nın bir süreliğine uçak iniş kalkışlarına ara vereceğini duyurdu.

Hatay Havalimanı’nda O Tarihe Kadar Uçuşlar Durduruldu!-1

“İyileştirme Operasyonunu 6 Şubat 2023'den Beridir Yürütmekteyiz”

Havalimanının eskisinden daha güçlü olacağını belirten Vali Masatlı, "Literatüre görüntü değiştiren deprem ifadesini getiren bu felaketin ardından güçlü devletimiz ve necip milletimiz hiçbir dünya ülkesinde görülmemiş şekilde bir reaksiyon ile yaralarımızı sarmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve riyasetinde Dünyanın En Büyük İhya, İnşa ve İmarını kapsayan iyileştirme operasyonunu 6 Şubat 2023'den beridir yürütmekteyiz. Asırların felaketinde malumlarınız üzere Hatay Havalimanımız da ciddi anlamda zarar aldı. Depremin ilk zamanlarında ilimize personel ve yardım sevkiyatı noktasında ekiplerimizin hummalı çalışmalarıyla uçuşlarımız devam etmişti. Ancak daha kapasiteli ve Hataylı hemşerilerimiz için daha konforlu uçuşların gerçekleştirilebilmesi adına 2023 yılı ekim ayında Hatay Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi işi ihale edildi ve Havalimanımızın eskisinden daha güçlü, eskisinden daha güzel ve daha kapasiteli çalışması adına çalışmalara başlandı. Bu mega proje; mevcut pistin yenilenmesinden yeni bir pistin inşasına, Yeni Paralel taksi yollarının yapımından apronun yenilenmesine, çevre düzenlemesinden yeni güvenlik unsurlarına ve altyapısının yenilenmesine kadar tüm detayları içermektedir" şeklinde konuştu.

“Havalimanımızın Kısa Süreliğine Kapalılığına İhtiyaç Duyulmuştur”

Hatay Havalimanında yürütülen inşaat çalışmalarının tamamlanması için uçak ve iniş kalkışına ara verileceğini kaydeden Vali Masatlı, "Hatay Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi İnşaat işi 1. Etap kapsamında; 2.720 metre ve 45 metre ebatlarında yeni yardımcı pistinin, yeni yardımcı pist ile yeni apron geçişini sağlayan yeni bağlantı taksi yolunun, 10 uçak park pozisyonu kapasiteli yeni apronun, yeni regülatör binasının, yeni ısı merkezinin1 Eylül 2025 tarihi itibariyle tamamlanarak hizmete açılması planlanmıştır. Planlanan bu 1. Etap işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine açılabilmesi için havalimanımızın kısa süreliğine kapalılığına ihtiyaç duyulmuş bu nedenle, 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Havalimanı uçak iniş kalkışına kapatılması kararı alındığını buradan belirtmek isterim. Bu süre zarfında ise acil durumlarımız için Helikopter iniş kalkışlarının sağlanacağını da belirtmek isterim. Hali hazırda günde 4 saat süreyle trafiğe açık olan havalimanına günlük 3 tarifeli sefer düzenlenmekteyken 1. etap açılışıyla birlikte trafiğe açık olan saatler teknik olarak mümkün olduğunca uzun tutulacak ve sefer sayısı artırılabilecektir. Geldiğimiz noktada kısa süreli bir kapalılıkla havalimanımız yenilemiş olarak hizmetine devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.