Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yerel | “ÇOCUKLARI KİRLİ DÜZENE BIRAKMAYACAĞIZ”

“ÇOCUKLARI KİRLİ DÜZENE BIRAKMAYACAĞIZ”

Hatay’da bir okulda beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerine yıllarca istismarda bulunmasıyla ilgili görülen davada mahkemeden çıkan tahliye kararına kadın hareketlerinden tepki geldi.

Hatay’da bir okulda beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerine yıllarca istismarda bulunmasıyla ilgili görülen davada mahkemeden çıkan tahliye kararına kadın hareketlerinden tepki geldi.

“ÇOCUKLARI KİRLİ DÜZENE BIRAKMAYACAĞIZ”

Hatay’da beden eğitimi öğretmeni Murat Sağıroğlu’nun 10 öğrencisine yıllarca sistematik bir şekilde cinsel istismarda bulunması ve görüntüleri kayda alması ülke gündeminde infial yarattı. İstismara uğrayan bir öğrencinin şikayeti sonrası ortaya çıkan korkunç olay üzerine failler hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 158 yıl ile yargılanan Murat Sağıroğlu duruşmadan hemen önce tahliye edilmesi ve kayıplara karışmasına yönelik Antalya Kadın Platformu Attalos Meydanı’nda bir araya geldi. Antalya Kadın Platformu üyesi Kadriye Tuğcu, “Ne çocukların ne de kadınların hayatı sizin kirli politikalarınıza malzemedir. Failleri koruyan ve aklayan erkek yargı istemiyoruz. Bizler ne kendi hayatlarımızı savunmaktan ne de çocukların hayatlarını savunmaktan vazgeçeriz” dedi.

F2nxEONXoBoQ5qi

158 YIL CEZA ALDI, TAHLİYESİ VERİLDİ

Murat Sağıroğlu, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun basit cinsel istismarı’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından dava açılmış, karar duruşmasında 158 yıl ile yargılanmasının ardından tahliye kararı verildi ve kayıplara karıştı. Karar ilişkin konuşan Kadriye Tuğsuz, “Uğradığı istismar sonucu daha 11 yaşında hamile kalan kız çocuğunu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj yaptırmış ve kaydettiği görüntüleri daha sonra beş öğretmen arkadaşına ve kuzenine de izlettiren Murat Sağıroğlu bu şekilde  çocukların başka kişilerce de istismar edilmesine yol açmıştır. İstismara uğrayan bir öğrencinin şikayeti üzerine ortaya çıkan bu korkunç olay üzerine failler hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davadan 158 yıl ile yargılanan Murat Sağıroğlu duruşmadan hemen önce tahliye edilmiş ve kayıplara karışmıştır” dedi.

“HANGİ GEREKÇEYLE TAHLİYE EDİLDİ”

Tacizle suçlanan Murat Sağıroğlu’nun tahliyesine yönelik tepki gösteren Tuğsuz “Soruyoruz: Hangi gerekçeyle Murat Sağıroğlu tahliye edilmiştir. Fotoğraflar ve video görüntüleri yeterli kanıt değil midir? Kürtajı yapan doktor ve kurum için  yargılama süreci başlatılmış mıdır? Soruşturmanın etkin ve hızlı yürütülmesini istiyoruz. Kurum ve kişiler gerekli cezayı alana kadar bu sürecin takipçisi olacağız. İstismarı aklama, tecavüzcüleri koruma refleksiyle hareket edenler yaşanan her tecavüz ve istismarın suç ortağıdır. Çocuklara ve kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve istismarı önlemek için; cinsel istismar suçlarında istismarcılara karşı cezasızlık uygulamaları derhal son bulmalıdır. Çocukları her türlü şiddet ve istismardan korumak devletin sorumluluğudur. Faili koruyan ve kaçmasına sebep olan yargıyı göreve çağırıyoruz” diyerek faillerin bulunmasını için çalışmaların hız kazanması gerektiğini vurguladı.

“DİYANET BİLMEDİĞİ İŞLERE KARIŞMASIN”

ÇEDES Projesi üzerinden eleştirilerde bulunan Kadriye Tuğsuz, “Hepimizin bildiği ve asla kabul etmeyeceğimiz. Diyanet işleri başkanlığı ile imzalanan laik, bilimsel eğitim düşmanı ÇEDES protokolü adı altında eşitlikten uzak dinci politikanızı dayatmaya çalıştığınız uygulamalarınızı kabul etmiyoruz. Çocukların üstün yararını koruyan ve gözeten yasaların uygulanmasını istiyoruz.  Okullara manevi danışman adı altında imam, vaiz atanacağına eğitimini almış ve yeterliliği olan Psikolojik Danışmanlar ve Rehberlik öğretmenlerinin sayısının artmasını ve Diyanet işleri Başkanlığı tarafından değil MEB tarafından atanan öğretmenlerden oluşmasını istiyoruz” dedi. LGBTİ bireyler için de hak arayışında olan Antalya Kadın Platformu üyesi Kadriye Tuğsuz “Kadınlar ve Lgbti+ lar olarak diyoruz ki Diyanet bilmediği işlere karışmasın Kamusal eğitim MEB’in sorumluluğundadır.  Ne çocukların ne de kadınların hayatı sizin kirli politikalarınıza malzemedir. Failleri koruyan ve aklayan erkek yargı istemiyoruz. Buradayız; hiçbir yere gitmiyoruz. Çocukları sizin kirli düzeninize teslim etmeyeceğiz! Bizler ne kendi hayatlarımızı savunmaktan ne de çocukların hayatlarını savunmaktan vazgeçeriz” sözleriyle açıklamasını noktaladı.

SÜLEYMAN GEZİCİ

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız