Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Ramazan Topu Nasıl Atılıyor Biliyor musunuz?

Antalya'da Ramazan Topu Nasıl Atılıyor Biliyor musunuz?

Osmanlı döneminden kalma 200 yıllık 'ramazan topu' geleneği Antalya'da modern yöntemlerle devam ettiriliyor.

Osmanlı döneminden kalma 200 yıllık 'ramazan topu' geleneği Antalya'da modern yöntemlerle devam ettiriliyor.

Antalya'da Ramazan Topu Nasıl Atılıyor Biliyor musunuz?

Ramazan ayında Osmanlı döneminden bu yana devam eden iftarda top atma geleneği günümüzde modern dokunuşlarla devam ediyor. Antalya'da Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, top atışında kullanılan bezlerin çevre kirliliğine yol açması nedeniyle, 'Ramazan topu' için daha pratik ve kullanışlı olan 'ses bombası' uygulamasını tercih ediyor. 

Antalya'da Ramazan Topu Nerede Patlatılıyor?

İftar saatine yarım saat kala istasyonda hazırlıklarını tamamlayan itfaiye ekipleri, ses bombasını patlatacakları alana intikal ediyor. Kent merkezine ve diğer bölgelere eşit uzaklıktaki Cam Piramit'in bahçesine ses bombasını yerleştiren itfaiye personeli, ezan vakti geldiğinde kontrollü bir şekilde ses bombasını patlatıyor.

Antalya'da Ramazan Topu Nasıl Atılıyor Biliyor Musunuz 2

"Kapı ve Pencerelerde Bekliyorlar"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiye İstasyonu'nda 8 yıldır görev yapan itfaiye personeli Muhammet Güngörmüş, "Osmanlı'dan günümüze kadar ramazanlarda iftar ve sahur vakitlerini duyurmak ve haber vermek için dökümden yapılmış savaş topları patlatılıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile artık itfaiye ekipleri ses bombaları patlatarak bu geleneği yaşatmaya çalışıyor. Antalya'da çoğu kesim, bu ses ile iftar açıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından iftar vakti ses bombası patlatılarak güzel geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. İftarını top sesiyle açmak isteyen vatandaşlar, iftar saatinde kapı ve pencerelerde bekliyor" bilgilerini verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız