Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°
Akdeniz Gerçek | Kepez | Kepez’de "Bandırma Vapuru" 16 Mayıs’ta Sefere Çıkıyor

Kepez’de "Bandırma Vapuru" 16 Mayıs’ta Sefere Çıkıyor

Türk tiyatrosunun uluslararası ödüllü yazarı Kosta Kortidis imzalı "Bandırma Vapuru", 16 Mayıs’ta Kepez’de perdelerini açıyor.

Türk tiyatrosunun uluslararası ödüllü yazarı Kosta Kortidis imzalı "Bandırma Vapuru", 16 Mayıs’ta Kepez’de perdelerini açıyor.

KAYNAK: Bülten
Kepez’de "Bandırma Vapuru" 16 Mayıs’ta Sefere Çıkıyor

Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dev bir yapıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yazar ve yönetmen Kosta Kortidis’in kaleminden çıkan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "arşiv eser" olarak kabul edilen “Bandırma Vapuru”, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün kültür-sanat vizyonu doğrultusunda Antalya prömiyerini gerçekleştirecek.

Dünya Sahne Estetiği Kepez’de

Los Angeles’tan Almanya’ya kadar geniş bir coğrafyada eserleri sahnelenen Kosta Kortidis, bu oyunda ritim, imge ve beden dilini destansı bir rejiyle birleştiriyor. Teknik ve sanatsal altyapısıyla Türk tiyatrosunun kalıcı repertuvarları arasına girmeye aday olan yapım; etkileyici dekoru, çağdaş koreografisi ve ışık tasarımıyla seyirciyi tarihsel bir bilinç yolculuğuna çıkaracak.

 

Güçlü Kadro, Destansı Reji

Kepez Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Avkıran’ın davetiyle Antalya’ya gelen oyunun kadrosunda; Alptekin Bağlamaç, Necip Kamiloğlu, Atakan Bahçeci ve İlker Alemdar gibi deneyimli isimler yer alıyor. Işık tasarımından kostüme kadar her detayın titizlikle hazırlandığı oyun, bağımsızlık ruhunun sahnedeki en güçlü yansımalarından biri olmayı hedefliyor.

"Bandırma Vapuru", 16 Mayıs 2026 Cumartesi saat 20.30’da Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız