Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°
Akdeniz Gerçek | Kepez | Romen Heyetten Antalya Kütüphanesi’ne Tam Not

Romen Heyetten Antalya Kütüphanesi’ne Tam Not

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Romanya’nın farklı bölgelerinden gelen 50 kişilik kütüphaneci heyetini ağırladı.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Romanya’nın farklı bölgelerinden gelen 50 kişilik kütüphaneci heyetini ağırladı.

KAYNAK: Bülten
Romen Heyetten Antalya Kütüphanesi’ne Tam Not

Kepez Belediyesi Antalya Kütüphanesi, uluslararası bir mesleki inceleme ziyaretine ev sahipliği yaptı. Romanya’nın farklı bölgelerinden gelen 50 kütüphaneci, Antalya Kütüphanesi’nin dijital altyapısını, 24 saat kesintisiz hizmet modelini ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yerinde inceledi. Heyet; özellikle kullanıcı odaklı rezervasyon sistemi, arşivleme çalışmaları ve dijitalleştirilme süreçlerine tam not verdi.

"55 İlden Büyük Bir Vizyon"

Ziyaret kapsamında heyeti belediye meclis salonunda kabul eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçenin değişimini çarpıcı verilerle anlattı. Kepez’in 750 bini aşan nüfusuyla Türkiye’deki 55 ilden daha büyük olduğunu hatırlatan Kocagöz, “Kepez’de deniz yok ama şelaleleri, ormanları ve havasıyla çok özel bir ilçeyiz. Eskiden Kepez’e ‘Antalya’nın arka bahçesi’ denirdi; bugün ise Antalya’nın vitrini olmaya başladı” dedi.

21 Kütüphane ve QR Kodlu Okuma Sistemi

Kültür yatırımlarının belediyecilik anlayışlarının merkezinde olduğunu vurgulayan Başkan Kocagöz, ilçedeki 21 kütüphane ve gezici kütüphane ile okuma kültürünü mahallelere yaydıklarını belirtti. Antalya genelinde duraklarda, hastanelerde ve havalimanında uygulanan QR kodlu kitap okuma ve dinleme sisteminin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kocagöz, her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan kitap fuarının başarısına da dikkat çekti.

"Önce İnsan, Sonra Barış"

Belediyeciliği sadece yol yapmaktan ibaret görmediklerini, temel gayelerinin insan hayatına dokunmak olduğunu söyleyen Kocagöz, konuşmasını dünya barışı mesajıyla sonlandırdı. Kocagöz, “İnsanların dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkes bizim için değerlidir. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü rehber alıyoruz; dünyada kanın durmasını ve çocukların gözyaşının akmamasını istiyoruz” dedi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız