Adana’ya Lezzet Göçü Başlatacak Festival Geliyor! 1 Milyon Kişi Bekleniyor

Adana’da 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 9’uncu Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde yaklaşık 1 milyon kişinin katılması ve festival süresince bin ton etin tüketilmesi hedefleniyor.
“Festivalin Hazırlıkları Son Hızla Devam Ediyor”
Vali Yavuz Selim Köşger, festivalle ilgili olarak şunları söyledi:
“Hızlı bir şekilde hazırlıklarımız devam ediyor. Bulunduğumuz yerde firmaların kura çekimi yapılırken, festivalin yapılacağı alan olan Merkez Park’ta ise stant kurulumlarımız başladı. En mükemmel şekilde altyapı, üstyapı, elektrik, havalandırma, hijyenle ilgili bütün tedbirler en üst seviyede yapılıyor. 26 Eylül günü İstanbul’da gelenekselleşmiş lansmanımızı gerçekleştireceğiz. Adana lezzetlerini sunacağımız bir tanıtım toplantısı yapacağız. Orada Adana’mızın yetiştirdiği şöhretler de kahvaltımızda yer alacak. İstanbul medyası da katılacak toplantımıza, en iyi şekilde hazırlanıyor arkadaşlarımız.”
"Adana’nın Gastronomi Kenti Olduğu Tescil Edilecek"
Vali Köşger, festivalin Adana’nın “Gastronomi Kenti” seçilecek olması nedeniyle daha da önem taşıdığını vurguladı:
“30 Ekim’de Semerkant'ta düzenlenecek etkinlikle Adana’nın ‘Gastronomi Kenti’ olduğu tescil edilecek. Çoktandır gayret ettiğimiz, bir türlü nihai sonuca erişemediğimiz bir şeydi bu; sonunda bu sürece erişiyoruz. Adana’nın gastronomi kenti olduğu tescillenecek. Düzenlenecek olan festival, onun arifesinde olduğu için çok daha fazla önem arz ediyor. Adana bu ünvanı çoktan hak etmiş bir şehir. Adana 7 gün 24 saat, 365 gün yenilip içilen bir şehir. Bütün restoranlarda, lokantalarda ve yeme içme mekanlarında sıcak konukseverliği sayesinde lezzetler cömertçe sunuluyor. Dünyadaki diğer şehirlerden farkımız, sunumumuzu güler yüzle yapıyor olmamız. Adana’ya özgü 500’e yakın yiyecek bulunuyor. Çukurova geniş bir ova; her türlü ürün burada yetişebiliyor ve Adanalıların sevgi dokunuşuyla birlikte yiyecek ve içeceğe dönüşerek sofralara geliyor. Bütün vatandaşlarımızı gelip yerinde yemelerini tavsiye ediyoruz. Adana’nın bu ünvanı hakkıyla kazandığını, bu festivalde hem Adanalılara hem de çevreden gelen tüm vatandaşlara göstereceğiz. Katılımcılar da bu konuda çok kararlı. Kura çekiminin başlangıcına katıldığım için çok iddialılar; en iyi sunumlarını bu festivalde sergileyeceklerini söylediler.”
Otel Rezervasyonları ve Katılım Çağrısı
Vali Köşger, geçmiş yıl 800 bine yakın katılımcının ağırlandığı festivalde bu yıl hedefin 1 milyonu aşmak olduğunu belirtti:
“Senelerdir 1 milyon katılımcıyı aşmayı hedefliyoruz. Bu festivalde bu rakamı yakalayacağımızı umut ediyoruz. Katılımın yüksek olması nedeniyle otellerde özellikle son günlere bırakılan rezervasyonlarda yer sıkıntısı yaşanıyor. Çevre iller de dahil olmak üzere otellerin doluluk oranı artıyor. Vatandaşlarımıza bir an önce yerlerini ayırtmalarını tavsiye ediyoruz. Adana’ya gelsinler, gönüllerince tadını çıkarsınlar, lezzetleri yerinde deneyimlesinler. Adana’yı ve tüm ülkeyi festivalde ağırlamayı bekliyoruz. Herkesi festivale davet ediyoruz.”
Gastronominin Zirvesi Adana’da Yaşanacak
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Şube Başkanı Biral Serttaş, festivale katılımın yoğun olacağını vurguladı:
“Gastronominin zirvesi Adana’da yaşanıyor. En bilinen lezzetimiz Adana kebabı, şırdan ve şalgam suyu ancak kentimize özgü çok daha fazla yiyecek, içeceğimiz festival alanında lezzetseverleri bekliyor olacak. Tüm Türkiye’yi ve dünyayı bu festivale davet ediyoruz. Adana Lezzet Festivali’ne 365 gün hazırız ve titiz hazırlıklarla devam ediyoruz. Herkesi festivale bekliyoruz.”
Katılımcılara Gerçek Kebap Deneyimi
Kebap ustası ve eğitmeni Ali Şemi ise festivalin ziyaretçilerine şöyle seslendi:
“Festivale gelenler gerçek kebabı yerinde tatma fırsatı bulacaklar.”
Fırından Kuaföre… Adana’da Hırsızlık Serisi Suçüstü Bitti
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.