Adana’nın Kar Suyuyla Yetişen Yayla Fasulyesi Şinik Hesabıyla Satılıyor

Türkiye’nin tarım merkezlerinden Adana’da, özellikle Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde fasulye üretimi özenle yapılıyor. Feke’nin Gedikli Mahallesi’nde ise üreticiler, fasulyeyi kar sularıyla sulayarak yüksek rakımın bereketinden faydalanıyor.
Sofralara Yolculuk Sürüyor
Üreticilerin bahçelerinde özenle yetiştirdiği beyaz fasulyeler, hasadın ardından eleme işleminden geçirilerek tüketiciye ulaştırılıyor. Yüksek rakımda yetişen fasulyeler, aroması ve kolay pişmesiyle fark yaratıyor.
Üreticiden Fiyat Açıklaması
10 dönüm arazide üretim yapan İbrahim Gün, bu yılki verimin geçen yıllara göre daha iyi olduğunu belirterek, “Fasulyemiz bin 300 rakımda yetişiyor, kısa sürede pişiyor, et koymadan dahi lezzetli oluyor. Şinik ile satıyoruz. 1 şinik 8 kilo geliyor, şu an 800 ile bin TL arasında alıcı buluyor” dedi.
“Feke Fasulyesini Tatmayan, Fasulye Yedim Demesin”
Bölgedeki ürünün lezzetine dikkat çeken Gün, Tufanbeyli fasulyesinin de ünlü olduğunu vurguladı. Gün, “Feke Gedikli beyaz fasulyesini yemeden kimse fasulye yedim demesin. Kar suları ile sulanan fasulyemizin tadı bambaşkadır” ifadelerini kullandı.
Adana’da Mobilya Dükkanına Dalan Otomobil Hurdaya Döndü!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.