Toroslarda Keçi ve Çobanlar İçin Yeni Proje İlgi Gördü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nin çoban mesleğinin devamını ve köyden kente göçün önlenmesi amacıyla hayata geçirdiği “Çoban Haritası Projesi” 1. Akdeniz Bölgesi Keçi Çalıştayı’nda gündeme geldi.
İlaslan Projeyi Tanıttı
Çalıştaya katılan katılımcılara proje ve hedefleri hakkında sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı AR-GE Proje Şube Müdürü Dr. Deniz İlaslan, projeyi tanıttı.
Antalya’da Keçi Sayısı Yarıya İndi! Sorunlar Çalıştayda Ele Alındı
“Üreticiyi Her Alanda Destekliyoruz”
“Çoban Haritası Projesi” hakkında konuşan Deniz İlaslan, “Proje ile Antalya’da çobanlarımızın yaylaklardaki konumlarını yerinde aldık. Bir iletişim ağı kurarak anket çalışması gerçekleştirdik. Üretim ve üreticiyi her alanda destekliyoruz. Antalya’da çobanlarımızın konumlarının belirlenmesi ile ilgili bu zamana kadar herhangi bir çalışma yapılmamış. Bu mesleğin sürdürülebilirliği çok önemli. Bu mirasın devamlılığını sağlarsak gençlerinde bu mesleğe ilgisi artar” dedi.
Antalya’nın Ekonomik Nabzı Tarımda Atıyor: Dijital Tarım Zirvesi, YÖREX, Keçi Çalıştayı
“Üretimin Toroslarda Devam Etmesi Çok Kıymetli”
Deniz İlaslan, “Çobanlık ve keçi eti üretiminin özellikle Toroslarda devam ettirilmesi çok kıymetli. Keçiler Torosların güzel dağlarında yayılarak endemik otları otlayarak bizlere kıymetli keçi etini ve sütünü sunuyor. Tüketicinin bu eşsiz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi, bu zincirin kopmaması çok değerli. Bu yüzden yaptığımız çalışmalar çobanların yer ve durumlarının tespiti ve doğru desteklemeler için yol gösterici durumundadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.