Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Adana’da sulama kanallarına 100 can simidi bırakıldı

Adana’da sulama kanallarına 100 can simidi bırakıldı

Adana'da bir dernek, sulama kanallarında boğulma vakalarının önüne geçmek için kanallara 100 adet 'Can simidi' bıraktı.

Adana'da bir dernek, sulama kanallarında boğulma vakalarının önüne geçmek için kanallara 100 adet 'Can simidi' bıraktı.

Adana’da sulama kanallarına 100 can simidi bırakıldı

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana, yaz aylarında yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalıyor. Özellikle merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan çocuklar, serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Ancak bu kanallarda her yıl onlarca boğulma vakası yaşanıyor. Bu yıl da 20 kişi kanallarda boğulunca, Ogün Abi Derneği bir çözüm üretti. Dernek, boğulmaların önüne geçmek amacıyla sulama kanallarına iple bağlı can simitleri yerleştirdi.

Çocuklar İçin Güvenli Serinleme

Sulama kanallarına bırakılan 100 can simidi, çocukların güvenli bir şekilde serinlemesini sağlıyor. İplere tutunarak yüzen çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor. 

Dernek başkanı Ogün Sever Okur, çocukların sulama kanallarında yüzmelerini tasvip etmediklerini ancak boğulmaların önüne geçmek için böyle bir adım attıklarını belirtti. "Çocuklar can simidiyle yüzerse, daha güvenli olur ve aileler de endişelenmez" diye konuştu.

Can Simidi Uygulaması Memnuniyet Yarattı

Sulama kanallarında yüzen çocuklardan Mahmut Yüksel, “Bizlerin düşünülmesi çok güzel. Arkadaşlarımız hep boğuluyordu, can simitleri iyi oldu” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Bir diğer çocuk Enes Demir ise, can simitlerini çalınmaması için koruyacaklarını söyledi.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız