Kozan’da gelenek haline gelen salça sezonu, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tırlarla ilçeye getirilen salçalık biberler, kilo kilo vatandaşların arabalarına yüklendi. Bagajdan tavana kadar doldurulan çuvallar, Toros ve eski model otomobilleri adeta birer yük aracına dönüştürdü.

900 Kilo Biberi Torosla Taşıdılar
Vatandaşlardan Veysel Kızıldağ, kendisi ve akrabaları için tam 900 kilo biber aldıklarını söyledi. Toros otomobillerin yük taşıma kapasitesine güvenen Kızıldağ, “Bu Toros dağları taşları aşar gider. Her şeyin kahrını bu çeker. Yeri gelir 14 kişi bineriz” diyerek aracına olan güvenini dile getirdi.

Biber Fiyatı 17-18 TL Arasında Değişiyor
Biber satıcısı Erkan Kırgız ise bu yıl salçalık biberin kilosunun 17-18 TL arasında değiştiğini belirtti. Adanalıların kendi salçasını kendi yapmayı tercih ettiğini vurgulayan Kırgız, “Vatandaşlar alırken yeşil ve çürük biber olmamasına dikkat etmeli. 100 kilo biberden yaklaşık 23 kilo salça çıkıyor” dedi.

Renkli Görüntüler Oluştu
Torosların ve eski model araçların kapasitesini zorlayan manzaralar, hem esprili hem de renkli görüntülere sahne oldu. Kozan’da her yıl tekrarlanan bu gelenek, bölge halkının hem salça kültürünü hem de dayanışma ruhunu yansıtıyor.
Adana’da Anne Dehşeti: Kızını Bıçakla Kovaladı