Akdeniz Gerçek | Yaşam | O Bölgede Yılanlar Sürü Halinde Yuvalarından Çıktı! Uyarı Geldi

O Bölgede Yılanlar Sürü Halinde Yuvalarından Çıktı! Uyarı Geldi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli köyündeki Yılan Pınarı'nda, havaların ısınmasıyla birlikte binlerce yılan sürü halinde yüzeye çıktı. Doğa Koruma ekipleri, vatandaşları yılanlara zarar vermemeleri konusunda uyardı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli köyündeki Yılan Pınarı'nda, havaların ısınmasıyla birlikte binlerce yılan sürü halinde yüzeye çıktı. Doğa Koruma ekipleri, vatandaşları yılanlara zarar vermemeleri konusunda uyardı.

O Bölgede Yılanlar Sürü Halinde Yuvalarından Çıktı! Uyarı Geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre mesafedeki Yürekli köyünde bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesi, her yıl ilkbahar aylarında olduğu gibi bu yıl da yılanların toplu şekilde yuvalarından çıkmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Havaların ısınmasıyla birlikte sürüler halinde yüzeye çıkan yılanlar, bölge halkı ve doğaseverlerin büyük ilgisini topluyor. Güneşlenen yılanları görmek isteyen birçok kişi, Yılan Pınarı'na akın ediyor.

O Bölgede Yılanlar Sürü Halinde Yuvalarından Çıktı! Uyarı Geldi 1

Zararsız Su Yılanları İlgi Odağı Oldu

Yürekli köyü sakinlerinden Haşim Kartal, her yıl mayıs ayında yılanların çiftleşme dönemine girdiğini belirterek şunları söyledi: "Havaların ısınmasıyla birlikte 'Yılan Pınarı' bölgesi dediğimiz burada yılanlar çiftleşirler. Binlerce yılan bu kayaların arasından sürü halinde çıkarlar. Bunlar su yılanı hiçbir zararı yok. Kimse de korkmuyor ve boyları da 1 veya 1,5 metre buluyor. Büyüklerimiz 'Yılanları, hiçbir şekilde öldürmeyin' dediler. Kimse de öldürmüyor. Köylüler ve Yüksekova'dan gelenler sadece yılanları görmek istiyor"

O Bölgede Yılanlar Sürü Halinde Yuvalarından Çıktı! Uyarı Geldi 2

Doğa Koruma Ekiplerinden Vatandaşlara Uyarı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Şefliği ekipleri de bölgeye gelerek vatandaşları yılanların doğanın bir parçası olduğu ve öldürülmemeleri gerektiği konusunda bilgilendiriyor. Ekipler, yılanların ekosistemde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, bölge halkına ve ziyaretçilere doğaya saygı göstermeleri çağrısında bulundu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız