Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Yaşam | AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Korkutan Peş Peşe İki Deprem!

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Korkutan Peş Peşe İki Deprem!

AFAD, Ege Denizi'nde saat 08:31'de 3.9 büyüklüğünde, saat 09:02'de ise 3.6 büyüklüğünde iki peş peşe depremin meydana geldiğini duyurdu.

AFAD, Ege Denizi'nde saat 08:31'de 3.9 büyüklüğünde, saat 09:02'de ise 3.6 büyüklüğünde iki peş peşe depremin meydana geldiğini duyurdu.

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Korkutan Peş Peşe İki Deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde sabah saatlerinde peş peşe iki deprem kaydedildiğini açıkladı. İlk deprem, saat 08:31 sıralarında 3.9 büyüklüğünde yaşandı ve 7 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu depremin hemen ardından ise, saat 09:02'de 3.6 büyüklüğünde bir başka deprem kaydedildi.

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Korkutan Peş Peşe İki Deprem!

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Korkutan Peş Peşe İki Deprem!

Yunanistan Ege Denizi'ndeki Son Zamanlardaki Depremleri Araştırdı

Yunanistan’ın Ege Denizi'nde yer alan turistik Santorini Adası'ndaki yanardağda son dönemde ani sismik hareketliliğin arttığı bildirildi. Bu gelişme, 13 yıl önce yaşanan benzer bir aktiviteyi hatırlatırken, şu an için endişe verici bir durum olmadığı ifade ediliyor.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Vassilis Kikilias başkanlığında toplanan heyet, bilim insanları ve yerel yönetim temsilcileriyle birlikte adadaki sivil koruma önlemlerini artırma kararı aldı. Bilim insanları ise, şimdilik patlama olasılığı bulunmadığını belirtti.

2012 yılında da Santorini Adası'nda benzer şekilde 14 ay süren sismik hareketlilik yaşanmıştı, ancak bu süreçte herhangi bir volkanik patlama gerçekleşmemişti. Santorini'deki son büyük patlama ise MÖ 1600 yılında olmuş ve bu patlama sonucunda adanın büyük bir bölümü sular altında kalmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız