Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
25°
Akdeniz Gerçek | Videolar | Yaşam | Görenler şaşkın: Gelin Damat korkuluk

Görenler şaşkın: Gelin Damat korkuluk

Görenler şaşkın: Gelin Damat korkuluk

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan İnci Demirtaş, bahçesindeki kargalara ve domuzlara karşı bir korkuluk yapma amacıyla başladığı çalışmada, gelin-damat figürlü bir korkuluk tasarladı. Standart korkuluklardan farklı olarak gelin ve damat şeklinde tasarlanan bu figür, sosyal medyada büyük beğeni topladı. Demirtaş, yaptığı açıklamada, 'Bu kadar beğeni alacağını tahmin etmemiştim. Bahçemde görenler sürekli fotoğraf çektiriyor,' dedi.

Korkuluğun Hikayesi

Demirtaş, korkuluğu tasarlarken sadece espri ve ilginçlik amacı güttüğünü ifade etti. 'Çocukluğumuzda bildiğimiz tahta çıtalarla yapılan korkulukların dışında bir şey yapmak istedim. Ne yapabilirim diye düşündüm ve insan figürü hayal ettim, onu gerçeğe dönüştürdüm,' diye konuşan Demirtaş, bu figürlerin 5-6 yıldır bahçesinde olduğunu belirtti. 'Bu yıl düğün yaptık, gelecek yıl ise bir bebek koyacağız,' diyerek, figürlerin her yıl farklı bir hikayeyle donatıldığını da ekledi.

Yoldan Geçenler Şaşkın

Bahçenin yanından geçenlerden Hamdi Çiçek, ilk kez gördüğünde şaşırdığını belirterek, 'Korkuluk dikkatimi çekti, çok hoşumuza gitti. Daha önce de görmüştüm, ceketi siyahtı şimdi beyaz yapmışlar. Gayet hoş, renk katmış,' dedi. Çiçek, böyle farklı bir korkuluğu ilk kez gördüğünü ve çok beğendiğini ifade etti.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız