Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Toptaş Mahallesi sınırlarında saat 14.30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ormandan yükselen dumanların fark edilmesi üzerine durum yetkililere bildirildi.

Yerleşim Yerleri İçin Zamanla Yarış
İhbarın hemen ardından itfaiye ekipleri ve çok sayıda orman işçisi bölgeye sevk edildi. Yangının çıktığı noktanın çevresinde yerleşim yerlerinin bulunması, bölgedeki riski kritik boyuta taşıdı.
Ekipler bir yandan alevlerin evlere ve seralara sıçramasını önlemek için hat kurarken, diğer yandan havadan helikopter ve uçaklarla, karadan ise arazöz ve iş makineleriyle söndürme çalışmalarına başladı.