Akdeniz Gerçek | Antalya | Festivalde Başkan Vekili Özdemir Muhittin Böcek’i Anmayı Unuttu

Festivalde Başkan Vekili Özdemir Muhittin Böcek’i Anmayı Unuttu

5 Temmuz 2025'te tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 63. Altın Portakal Film Festivali'nde unutuldu. Geçtiğimiz yıl festival açılışında "doğum günü sürprizi" ile anılan Böcek'in adının, bu yıl Başkan Vekili Büşra Özdemir'in kürsüdeki konuşmasında hiç geçmemesi dikkat çekti.

5 Temmuz 2025'te tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 63. Altın Portakal Film Festivali'nde unutuldu. Geçtiğimiz yıl festival açılışında "doğum günü sürprizi" ile anılan Böcek'in adının, bu yıl Başkan Vekili Büşra Özdemir'in kürsüdeki konuşmasında hiç geçmemesi dikkat çekti.

Festivalde Başkan Vekili Özdemir Muhittin Böcek’i Anmayı Unuttu
KAYNAK: İlayda Nur Can
FOTOĞRAF: İlayda Nur Can

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış gecesine, 5 Temmuz 2025'te tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in anılmaması damga vurdu. Geçtiğimiz yıl festival kapsamında doğum günü için özel sürprizler planlanan Böcek'in adının bu yıl kürsüde hiç geçmemesi dikkat çekti.

Muhittin Böcek’ten söz etmedi

Festivalin açılış gecesinde kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, sanatçılara, geçmiş belediye başkanlarına ve katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında festivalin 63 yıllık geçmişine ve sinemanın birleştirici gücüne vurgu yaptı. Özdemir'in konuşmasında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılamayan ancak geçen sene doğum günü etkinlikleriyle anılan Muhittin Böcek'ten hiç söz etmemesi gözlerden kaçmadı.

Başkan Vekili Büşra Özdemir, 63. Altın Portakal'ın açılışında şu ifadeleri kullandı:
"Siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, odalarımızın, borsalarımızın, kurumlarımızın çok kıymetli başkanları, değerli temsilcileri; yurt içinden ve yurt dışından gelen çok kıymetli sanatçılarımız, sinemamızın emekçileri ve bu akşam burayı dolduran, yüreği sinemayla atan, Altın Portakal'a sahip çıkan sevgili Antalyalılar... Sinemanın gözbebeği, kültürümüzün ve sanatımızın en köklü değerlerinden olan 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'mizin açılış gecesine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz."

Geçen Yıl Doğum Gününde Anılmıştı

Görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek'in durumu, festivalin geçen yılki tanıtım toplantısında da gündeme gelmişti. 24 Ekim'de başlayan festivalin o dönemki tanıtımında konuşan Başkan Vekili Büşra Özdemir, festivalin Böcek'in 25 Ekim'deki doğum gününe denk geldiğini belirterek umut verici açıklamalarda bulunmuştu.
Özdemir o dönem, "Festivalde Muhittin Böcek’e yer verilecek mi?" şeklindeki bir soruya, "25 Ekim Başkan Muhittin Böcek’in doğum günü, o güne özel sürprizimiz vardı. Belki o gün kendisi aramızda bile olabilir" yanıtını vermişti. Ancak bu sene festivalin açılışında, Muhittin Böcek'in adı ne doğum günü vesilesiyle ne de başka bir kapsamda anıldı.

"Daima" Vurgusu

Konuşmasının devamında festivalin sloganına değinen Özdemir, "Bizim sinemaya olan tutkumuz daima, kararlılığımız daima, inancımız daima... İşte bu yüzden 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'mizin sloganı 'Daima'" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız