Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan 35. Uluslararası Alanya Triatlonu büyük bir coşkuyla başladı. Bu yıl rekor sayıda sporcunun katılım gösterdiği dev organizasyonun ilk gününde, Avrupa Triatlon Kupası ve Halk Triatlonu heyecanı yaşandı.
Yarışların başlangıç startını; Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı ve diğer protokol üyeleri birlikte verdi.
Elitlerde Zirve İsviçre ve Fransa'nın Oldu

Avrupa Triatlon Kupası kapsamında gerçekleştirilen Elit Kadınlar ve Elit Erkekler kategorilerinde sporcular; yüzme, bisiklet ve koşu etaplarında kıyasıya bir rekabet sergiledi.
Elit Kadınlar mücadelesinde şampiyonluk ipini İsviçreli triatlet Anouk Danna göğüslerken, gümüş madalya Almanya’dan Anabel Knoll’un, bronz madalya ise Büyük Britanyalı sporcu Isabella Hayes'in oldu.
Baştan sona yüksek tempolu ve stratejik bir mücadeleye sahne olan Elit Erkekler kategorisinde ise zirveye Fransız sporcu Martin Hubner yerleşti. Britanyalı Sam Hart'ın ikinci olduğu yarışta, Rus triatlet Dmitrii Karpeev üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Halk Triatlonu'nda 'Aile' Vurgusu ve Renkli Görüntüler
Sporu toplumun her kesimine yayma vizyonuyla düzenlenen Halk Triatlonu, Alanya sahillerinde renkli ve neşeli anlara sahne oldu. Bu yıl bireysel yarışların yanı sıra aile bağlarını güçlendiren özel kategoriler dikkat çekti.
"Baba-Kız/Oğul", "Anne-Oğul/Kız", "Eşler" ile 3, 4 ve 5 kişilik küçük, orta ve büyük aile gruplarının yarıştığı etkinlikte katılımcılar keyifli bir mücadele verdi. Yarış öncesinde tüm sporcuları tek tek tebrik eden Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, etkinlik sonunda dereceye girenlere ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte takdim etti.
Heyecan Paratriatlon Dünya Kupası İle Sürecek
Uluslararası organizasyonda heyecan fırtınası, 25 Ekim Pazar günü de devam edecek. Sabah saat 07.10'da Kızılkule önünden verilecek start ile Yaş Grupları kategorisindeki yarışmacılar parkura çıkacak.
Günün ve organizasyonun en anlamlı mücadelelerinden biri olan Paratriatlon Dünya Kupası ise saat 13.00'te Eski Belediye Binası arkasından başlayacak. Maksimum katılımcı kontenjanına ulaşılan bu etapta, 22 farklı ülkeden 80 engelli sporcu azim ve kararlılık dolu bir mücadeleye imza atacak.