Akdeniz Gerçek | Videolar | Antalya | Antalya'da "MİT Görevlisiyim" Dedi, Vurgun Yaparken Yakalandı

Antalya'da "MİT Görevlisiyim" Dedi, Vurgun Yaparken Yakalandı

Antalya'da bir vatandaşı telefonla arayıp kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak FETÖ yalanıyla altın ve dövizi almaya çalışan şüpheli suçüstü operasyonuyla yakalandı.

Antalya'da bir vatandaşı telefonla arayıp kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak FETÖ yalanıyla altın ve dövizi almaya çalışan şüpheli suçüstü operasyonuyla yakalandı.

KAYNAK: Bülten

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran M.A., kimliği belirsiz bir kişinin kendisini telefonla arayarak MİT görevlisi olduğunu söylediğini bildirdi.

Şüphelinin güven kazanmak adına popüler mesajlaşma uygulamaları üzerinden sahte bir kimlik belgesi gönderdiğini aktaran mağdur, isminin terör örgütü FETÖ soruşturmasına karıştığı iddia edilerek yoğun bir psikolojik baskı altına alındığını polise aktardı.

Polis Tuzak Kurdu, Suçüstü Yakaladı

M.A.'nın ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Ekiplerin kontrolü ve talimatları doğrultusunda müşteki ile zanlı arasındaki telefon görüşmeleri sürdürüldü.

Şüphelinin talep ettiği yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerindeki döviz ve ziynet eşyasını elden teslim almak üzere belirlenen buluşma noktasına polis ekipleri tarafından gizli tertibat alındı. Parayı teslim almaya gelen şüpheli H.Ç., suçüstü yapılarak yakalandı.

Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüpheli H.Ç., buradaki ifade ve sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız