Akdeniz Gerçek | Videolar | Antalya | Antalya Dahil 30 İlde IŞİD Operasyonu: 104 Şüpheli Yakalandı

Antalya Dahil 30 İlde IŞİD Operasyonu: 104 Şüpheli Yakalandı

Antalya'nın da aralarında yer aldığı 30 farklı ilde IŞİD terör örgütüne yönelik eş zamanlı düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 104 şüpheli şahıs yakalandı.

Antalya'nın da aralarında yer aldığı 30 farklı ilde IŞİD terör örgütüne yönelik eş zamanlı düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 104 şüpheli şahıs yakalandı.

KAYNAK: Bülten

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde IŞİD terör örgütüne yönelik 30 ilde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.


Güvenlik Güçlerinden 30 İlde Dev Terör Operasyonu

Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanını kapsayan kapsamlı saha çalışması, terör ağlarının yerel ve ulusal düzeydeki yapılanmalarına ağır bir darbe indirdi.

İl Jandarma Komutanlıkları tarafından eş zamanlı olarak sahaya yansıtılan operasyonların adresi Adana, Ağrı, Amasya, Antalya, Batman, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Muş, Niğde, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yalova ve Yozgat oldu. Operasyonlarda toplam 104 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Örgütün Finans ve Propaganda Kanalları Deşifre Edildi

Yakalanan şüphelilerin, terör örgütüyle iltisaklı kişiler ve sözde yardım kuruluşları vasıtasıyla örgüte finans sağladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve IŞİD terör örgütüne üye oldukları tespit edildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız