Çin'in Wuxi şehrinde 24-30 Ekim 2025 tarihlerinde 2025 Dünya Taekwondo Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonada Türkiye'yi 16 sporcu temsil etti. Şampiyonayı büyük başarı ile tamamlayan milliler tarihin en başarılı sonucunu elde etti. Şampiyonayı 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı. Türkiye, şampiyonanın madalya sıralamasında zirvede yer alırken tarihte elde ettiği en yüksek madalya sayısı rekorunu da egale etti. Türkiye’nin ardından Güney Kore 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz ile ikinci, Brezilya 2 altın, 2 gümüş ile üçüncü sırayı aldı.

Takım ödüllerinin verildiği kategorilerden kadınlarda 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ile takım halinde dünya şampiyonu olmayı başardı. Bu klasmanda ülkemizin ardından Brezilya ikinci, Macaristan üçüncü oldu.

Emine Göğebakan (46 kg) – Altın Madalya, Merve Dinçel Kavurat – Altın Madalya, Nafia Kuş Aydın (+73 kg) – Altın Madalya, Elif Sude Akgül (49 kg) – Gümüş Madalya, Furkan Ubeyde Çamoğlu (54 kg) – Gümüş Madalya, Sude Yaren Uzunçavdar (73 kg) – Bronz Madalya.

Türkiye, 2023’te yapılan son dünya şampiyonasını 3 altın, 3 bronz madalya ile tamamlamıştı.
TEKNİK DİREKTÖR ALİ SARI’YA ÖZEL ÖDÜL
Şampiyonayı başarılı tamamlayan millilerin hocalarından Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Ali Sarı da şampiyonanın en iyi antrenörü seçildi.
FEDERASYON BAŞKANI TANRIKULU: “BU GURUR HEPİMİZİN”
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, tarihi bir sonuca imza attıklarını söyledi. Başkan Tanrıkulu, “Buraya gelirken bir taraftan yeni bir yapılanma içine de girdik. Göreve başlar başlamaz teknik ekibimizi yeniledik ve şampiyonaya katılım kriterleri koyduk. Çok sayıda genç sporcu ile burada mücadele ettik. Aldığımız sonuç Türk taekwondo tarihinin en büyük başarısı oldu. Elimizdeki bu takım ve havuzumuzdaki sporcular gelecekteki şampiyonalara da güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.
Türkiye’nin dünyanın zirvesine çıktığını vurgulayan Tanrıkulu, “Ülkemiz hak ettiği yerde, dünyanın zirvesinde. Bugüne kadarki en iyi sonucu aldık. Tarihimizde ilk defa 5 final oynadık ve 3’ünü kazandık. Türk taekwondosu yeni yapılanmasıyla bu seviyede bulunmaya devam edecek. Madalya kazanamasa da tüm sporcularımız harika maçlar ortaya koydu. Tüm sporcularımızla gurur duyuyorum. Sporcularımızı, teknik ekibimizi, sporcularımızın kulüplerini, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum. Bu birliktelik olmasa başarı gelmezdi. Bu gurur bizim, bu gurur ülkemizin. Herkese armağan olsun” ifadelerini kullandı.