Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Spor | Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı PFDK’ya Sevk Edildi

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı PFDK’ya Sevk Edildi

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, TFF'ye yönelik sert açıklamaları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Adalı'nın Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde yabancı hakem talebi ve TFF’yi istifaya çağırması, disiplin süreci başlattı.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, TFF'ye yönelik sert açıklamaları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Adalı'nın Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde yabancı hakem talebi ve TFF’yi istifaya çağırması, disiplin süreci başlattı.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı PFDK’ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) yapılan sevk raporlarını kamuoyuna duyurdu. Açıklamaya göre, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, yaptığı basın açıklamaları ve bu açıklamaların kulübün resmi YouTube hesabı üzerinden yayımlanması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Adalı'nın açıklamaları, "futbolun itibarını zedeleyici" bulunarak Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi, ayrıca “müsabaka görevlisinin kişilik haklarına saldırı ve hakaret” gerekçesiyle de 41. madde kapsamında değerlendirildi.

"Adalı, TFF’nin Hakem Kararını Sert Dille Eleştirmişti"

Serdal Adalı, Beşiktaş’ın Galatasaray ile oynayacağı kritik derbi öncesinde, Süper Lig maçlarına yabancı hakem getirilmesi gerektiğini savunmuştu. Ancak TFF'nin açıklanan hakem atamasına tepki gösteren Adalı, basına yaptığı açıklamada, TFF yönetimini sert ifadelerle eleştirerek istifaya çağırmıştı.

"Beşiktaş Derbiye Yabancı Hakem Davet Etti"

Gelişmeler bununla sınırlı kalmadı. Beşiktaş Kulübü, 29. hafta oynanacak Galatasaray derbisi için sürpriz bir adım attı. Kulüp yönetimi, dünyaca ünlü emekli bir yabancı hakemi İstanbul’a davet etti. Bu hakem, karşılaşmayı Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile birlikte tribünden izleyecek ve gözlemcilik yaparak pozisyonları anlık olarak değerlendirecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız