Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Özgür Özel, Grup Toplantısında Akın Gürlek'e seslendi. "Senin de sana o talimatı verenin de alnını karışlarım"

Özgür Özel, Grup Toplantısında Akın Gürlek'e seslendi. "Senin de sana o talimatı verenin de alnını karışlarım"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, Grup Toplantısında Akın Gürlek'e seslendi. "Senin de sana o talimatı verenin de alnını karışlarım"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.Özellikle Adalet Bakanı'na yönelik sert sözleri ve kayyım atamalarıyla ilgili eleştirileri dikkat çekti.

Adalet Bakanı'na Sert Tepki: "Akın Gürlek Bu Sarayın Celladıdır!"

Özgür Özel " Ahmet Özer tutuklandığı gün Adalet Bakanlığı'na yazı yazdık. 28 gündür CHP Genel Başkanı, yardımcıları, milletvekillerinin görüşme talebine cevap vermiyorlar. Adalet Bakanı'nı aradım. Haftalardır telefonlarımıza çıkmıyor. Ağızlarındaki bakla 'Akın Gürlek'le ilgili çok ağır konuşuyorsunuz.' Sen bizi Ahmet Özer’le görüştürmeyerek benim muhalefetimi terbiye edeceksiniz öyle mi? Senin de sana o talimatı verenin de alnını karışlarım da sana minnet etmem. Bir sözüm de Numan Kurtulmuş'a. Kendisi de hak verdi, 'aradım Bakanı size dönecekler' dedi, ses soluk yok. Siz Meclis Başkanı olarak bu sorunu nasıl çözemezsiniz. Akın Gülek bu sarayın celladıdır, seyyar giyotindir. Akın Gürlek'e bu bakanın gücü yetmiyor. Aynı FETÖ'deki gibi bu bakanın imamı Akın Gürlek'tir. Yarın Abdullah Öcalan ile milletvekillerine görüş verilecek. Bugün Devlet Bahçeli söyledi, DEM Parti de 'talepte bulunacağız' dedi. Öcalan'a milletvekili yollayıp da Akın Gürlek kızıyor diye ana muhalefeti belediye başkanına yollamayan bu iktidarı milletimize şikayet ediyorum. Olmaz olsun sizin izniniz. "

Kayyım Atamalarına ve Belediye Başkanlarının Suçlanmasına Sert Tepki

Özel, kayyım atamalarını ve özellikle CHP'li belediyelere yapılan müdahaleleri eleştirerek, kayyımların demokrasiye zarar verdiğini vurguladı. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasını örnek göstererek, “Belediye başkanımıza, yaptığı hiçbir suç işlememişken, terör örgütü üyesi suçlaması yapıldı. Hedef, CHP'nin belediye başkanlarını terörle ilişkilendirerek kirli bir algı yaratmaktır,” dedi.

Kreşlerin Kapatılmasına ve Kadın Haklarına Dair Kritik Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kreşlerin kapatılması yönünde gönderdiği yazıya da tepki gösteren Özel, kadınların çalışma hayatına katılımını engellemeye yönelik uygulamalara karşı olduklarını belirtti. “Kadının işi ne çocuk baksın, yemek yapsın, engellisine baksın, yemek yapsın. Biz iktidara geldiğimizde yeni kreşler açacağız, kimseyi bir başına bırakmayacağız,” dedi.

Asgari Ücret Zammı: "30 Bin Lira Olmalı, Altına Yok!"

Özel, asgari ücret zammına dair de açıklamalarda bulunarak, hükümetin 2024 yılı için beklenen zammı yetersiz bulduğunu belirtti. “Enflasyonu düşürmek için hedeflenen enflasyona göre zam verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ancak asgari ücretin değeri 9 bin lira olmalı, biz bunun altına yokuz. Asgari ücret beklentimiz 30 bin lira,” diyerek hükümetin ücret politikasını eleştirdi.

Halk TV ve Gazetecilerin Hedef Alınması: Bahçeli'ye Sert Yanıt

Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Halk TV ve diğer medya organlarını hedef almasını da eleştirerek, “Gazetecileri tehdit etmek, medya organlarını susturmak, halkın hakkını savunmakla mükellef olan bir iktidarın yapacağı iş değildir. Başta Halk TV olmak üzere, herhangi bir gazetecinin kılına zarar gelirse, vatandaşımız bilsin ki sorumlusu Bahçeli ve MHP’dir,” diyerek Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklamalar: "Seçimle Bu Rejim Değişecek!"

Özel, grup toplantısının sonunda, partisinin seçim stratejisini de açıkladı. “İlk seçimde Erdoğan gidiyor, bu rejim değişiyor, halkın iktidarı kuruluyor,” diyerek iktidara yönelik sert bir meydan okuma yaptı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız