Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Erdoğan'ın Yerel Yönetim Sinyaline Özel'den Yanıt

Erdoğan'ın Yerel Yönetim Sinyaline Özel'den Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yerel yönetimlere ilişkin yeni düzenleme mesajına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel, Belediye başkanlarının ortak görüşleriyle vesayet kaldırılarak yasa yapılmalı dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yerel yönetimlere ilişkin yeni düzenleme mesajına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel, Belediye başkanlarının ortak görüşleriyle vesayet kaldırılarak yasa yapılmalı dedi.

Erdoğan'ın Yerel Yönetim Sinyaline Özel'den Yanıt

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de partisinin grup toplantısında belediyelerde yetki tartışması olduğunu iddia ederek yeni bir düzenleme sinyali vermişti. Erdoğan, "Yerel yönetimler ve belediyeler meselesinin, tüm boyutlarıyla konuşulması, tartışılması ve yeni bir düzene kavuşturulması, kaçınılmaz hale gelmiştir. Büyükşehir ile ilçeler arasında yetki karmaşası var. Belediyelerdeki yetki paylaşımı gözden geçirilmeli. İl özel idaresinin de gözden geçirilmesi gerekiyor. Belediyelere kamudan tahsis edilen ve topladıkları mali kaynakların denetimi için yerel dinamiklere, ilgili merkezi kurumlara dayanan yeni bir yapı kurulmalı. Yerel yönetim sistemimizin 'ıslah' edilmesinde, aksayan yanlarının giderilmesinde, sorunlu alanlara neşter vurulmasında fayda olduğuna inanıyoruz. Meclis'teki partilerimize milletin hizmet beklentisini karşılayacak etkin yerel yönetim sistemi için ortak akılla çözüm geliştirmeyi teklif ediyoruz." demişti.

Erdoğan'ın Yerel Yönetim Sinyaline Özel'den Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Özel, yerel yönetimlerle ilgili bir reform yapılacaksa bunun partiler üstü bir anlayışla ve belediye başkanlarının görüşleriyle hazırlanması gerektiğini vurguladı. Özel, "Sayın Erdoğan, grup konuşması yaptı. Konuşmasında, Yerel Yönetim Yasası'nı yeniden görüşme teklifinde bulunmuş. Çok uzun süredir Sayın Zeybek gündeme getiriyor. Bütün siyasi partilere ziyaretlerde bulunuldu. Sayın Bakan ile yapılan ziyaretlerde konuşuldu. Bu yasanın mutlaka el birliği ile AK Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili, Yeniden Refahlı, DEM’li belediye başkanlarının müşterek görüş ve talepleri alınarak, yerel yönetimler güçlendirilerek, üzerlerindeki vesayet baskısı ortadan kaldırılarak hayata geçirilmesi lazım" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız