Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
25°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'dan sonraki hedefinin Türkiye olacağını söyledi.

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'dan sonraki hedefinin Türkiye olacağını söyledi.

Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açıldı. Meclis'in açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'deki soykırımdan sonra Lübnan'a terör saldırıları yaptığına dikkat çeken Erdoğan, Netanyahu yönetiminin sonraki hedefinin Türkiye olacağını söyledi.

Erdoğan, "İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım yaparken, bir yandan Lübnan’a terör saldırıları yaparken, aynı anda bölge ülkelerini de kendi ateşine çekmek için her yola başvuruyor, her türlü provokasyonu deniyor. Ne yazık ki bütün bölgeyi ateşe atmayı amaçlayan, Gazze’de 17 bini çocuk olmak üzere 42 bin insanı katleden, şimdi de Lübnan’da katliama başlayan İsrail, dünyadan gerekli ve yeterli tepkiyi almamaktadır. Bu önemli günde şunu bir kez daha açık açık söylemek isterim. Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa, Netanyahu da öyle durdurulacak." dedi.

"İsrail yönetiminin gözünü dikeceği yer bizim topraklarımız olacak"

İsrail yönetiminin gözünü Türkiye'ye de dikeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Vaat edilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Birileri ısrarla görmek istemese de Netanyahu hükümeti, Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta, ütopya peşinde koşmakta, bu niyetlerini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir. Bedeli her ne olursa olsun, Türkiye, İsrail’in karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

israil'i uyardı

İsrail'i uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail’i de buradan çok net bir şekilde uyarıyorum: Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Savunmasız, izole, bütün dünyadan yalıtılmış bir Gazze savunması ile, Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır." diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız