Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Erdoğan CHP ve Özgür Özel’e Yüklendi

Erdoğan CHP ve Özgür Özel’e Yüklendi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel’i sert sözlerle hedef aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel’i sert sözlerle hedef aldı.

Erdoğan CHP ve Özgür Özel’e Yüklendi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i çok sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Batı’daki hırsızlık, yolsuzluk operasyonlarına alkış tutarken, kendi partisini ahtapot gibi saran rüşvetçileri, arsızları, sahtekarları demokrasi kahramanı ilan ediyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözleri, özellikle İBB’ye yönelik yürütülen soruşturmanın ikinci dalgası sonrası CHP’den gelen açıklamalara karşı doğrudan bir yanıt niteliği taşıdı.

Hırsızlığın Partisi, Kimliği Olmaz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden operasyonlar hakkında da konuşan Erdoğan, “Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, sahtekarlığın partisi pırtısı kimliği olmaz. Nerede olursa olsun, bir Deli Dumrul düzeni varsa, yargının buna göz yummasını kimse bekleyemez,” dedi.

Erdoğan, “Bu milletin hakkını, hukukunu, çıkarlarını savunmak hepimizin görevidir. Kim haramilik yapıyorsa, kimliğine bakmadan hesap sorulması boynumuzun borcudur,” diyerek, hukuk devleti vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hevesiyle Yola Çıkan CHP’liler Telef Oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasına da gönderme yaptı. “Bu perişan haliyle cumhurbaşkanlığı adaylığı peşinde koşmaya başlamış,” diyen Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfla “Önceki genel başkan da cumhurbaşkanı olacaktı, şaibeli şekilde tarih oldu,” ifadesini kullandı.

“Bakalım Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP’li telef olup gidecek. Hep birlikte izleyip göreceğiz,” diyerek muhalefet bloğunda yaşanabilecek olası ayrışmalara işaret etti.

Girdikleri Her İşte Bantçı Oldular

Konuşmasının sonunda bir de şeffaflık göndermesi yapan Erdoğan, CHP’nin yönetim anlayışını eleştirerek, “Girdikleri her işte güya şeffaf olacaklardı ama gördük ki bantçı olmuşlar” dedi. Bu sözlerle gizlilik ve yolsuzluk iddialarına üstü kapalı göndermede bulunan Erdoğan, CHP’nin söylemleriyle eylemleri arasında çelişki olduğunu savundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız