Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Devlet Bahçeli’nin Açıklaması PKK’yı Gerdi! Kandil, DEM-HDP, Öcalan üçgeninde gerilim arttı

Devlet Bahçeli’nin Açıklaması PKK’yı Gerdi! Kandil, DEM-HDP, Öcalan üçgeninde gerilim arttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Abbullah Öcalan’ın mecliste konuşmasına yönelik verdiği demeç sonrası PKK, DEM Parti-HDP, Öcalan üçgeninde sinirler gerildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Abbullah Öcalan’ın mecliste konuşmasına yönelik verdiği demeç sonrası PKK, DEM Parti-HDP, Öcalan üçgeninde sinirler gerildi.

Devlet Bahçeli’nin Açıklaması PKK’yı Gerdi! Kandil, DEM-HDP, Öcalan üçgeninde gerilim arttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin meclis grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı konuşma siyaset arenasının yanısıra PKK, DEM Parti-HDP, Öcalan hattında da tartışmaların fitilini ateşledi. Bahçeli’nin konuşmasına DEM Parti-HDP ve Öcalan cephesinden sıcak bakan açıklamalar gelirken, Kandil’in üst düzey isimlerinden Cemil Bayık “Süreci biz yönetiriz” diyerek HDP ve Öcalan’a tepki gösterdi.  

Bahçeli’nin Abdullah Öcalan Açıklaması  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmanın yankıları dinmek bilmiyor. Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında teröristbaşı Abdullah Öcalan’a seslenerek, “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” ifadelerini kullanmıştı. 

Abdullah Öcalan’ın Milletvekili Yeğeninden Açıklama 

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde görüşmesine ilişkin bilgi verdi. Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdiğini, teröristbaşı Öcalan’ın görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kendisinden kamuoyuna, “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” mesajını iletmesini rica ettiğini belirtti. 

Kandil’den DEM Parti ve HDP ile Öcalan’a Yanıt

Terör örgütü PKK’nın tepe kadrosunda yer alan Cemil Bayık ise Kandil’den yaptığı açıklamada DEM Parti, HDP ve Abdullah Öcalan ile aynı görüşte olmadığını açık şekilde ortaya koydu. Bayık, “Pratiği yürüten biziz, pratiklerden sorumluyuz. Önder Apo değil, ne hareketi ne pratiği yönetebilir ne de bu konularda herhangi bir karar verebilir. Demokrasi güçlerini filan sürecin dışında tutacaklar önder Apo ile yürütecekler!” açıklamasında bulundu. Terörist Bayık, silahlı güçlerin yurtdışına çekilmesiyle ilişkin soruya ise “Onun kararını ancak biz veririz, başkası veremez. Ne HDP verebilir ne de önder Apo verebilir. O bizi ilgilendiriyor; çünkü pratiği biz yürütüyoruz. Silahlı güçlerin çekilip-çekilmeyeceğine biz karar veririz” şeklinde yanıt verdi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın TUSAŞ saldırısının failine ilişkin PKK'yı işaret etmesi de Cemil Bayık'ın açıklamalarını güçlendirirken, Kandil, DEM Parti-HDP, Abdullah Öcalan üçgeninde fikir ayrılıklarının yaşandığının somut göstergesi oldu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız