'Mutlak butlan' kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde hareketli saatler yaşanıyor. Ankara Valiliği'nin tahliye talimatı üzerine emniyet güçleri binaya sevk edilirken, mevcut genel başkan Özgür Özel destekçileri girişleri engellemek için seçim otobüsleriyle barikat kurdu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise elinde hortumla genel merkezin çatısına çıktı.
Girişlere Seçim Otobüsleriyle Önlem
Emniyet güçlerinin tahliye işlemi için binaya yöneleceğinin anlaşılması üzerine, Özgür Özel destekçileri harekete geçti. Polis ekiplerinin ve muhalif grupların genel merkeze girişini engellemek amacıyla, partiye ait dev seçim otobüsleri binanın önüne çekilerek barikat oluşturuldu. Giriş çıkışların kapatıldığı alanda tansiyon yükselirken, üst düzey emniyet yetkilileri ile parti yöneticileri arasında krizin aşılması için yoğun bir diyalog ve istişare trafiği yürütüldü.
Mahmut Tanal Elinde Hortumla Çatıda
Genel merkez önündeki gergin bekleyiş sürerken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın hamlesi dikkat çekti. Yaşanan tahliye girişimine karşı tepki gösteren Tanal, elindeki su hortumuyla birlikte CHP Genel Merkezi’nin çatısına çıktı. Tanal’ın çatıda bekleyişi sürerken, bina çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Parti içindeki çatlağın günden güne büyümesine neden olan hukuki sürecin ardından yaşanan bu hareketlilik, genel merkez binası ve çevresinde kritik saatlerin yaşanmasına neden oluyor.