Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Serik | Hazırlıklar Yarım Kaldı! Erdoğan Serik’e Uğramadan Gitti!

Hazırlıklar Yarım Kaldı! Erdoğan Serik’e Uğramadan Gitti!

Antalya Diplomasi Forumu için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Serik Belediyesi ziyareti son dakikada iptal edildi. Belediye binasında günler öncesinden başlayan hummalı hazırlıklar ve serilen turkuaz halılar boş kalırken; AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Erdoğan’ın Serik’e uğramadan şehirden ayrıldığını duyurdu

Antalya Diplomasi Forumu için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Serik Belediyesi ziyareti son dakikada iptal edildi. Belediye binasında günler öncesinden başlayan hummalı hazırlıklar ve serilen turkuaz halılar boş kalırken; AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Erdoğan’ın Serik’e uğramadan şehirden ayrıldığını duyurdu

KAYNAK: Haber Merkezi
Hazırlıklar Yarım Kaldı! Erdoğan Serik’e Uğramadan Gitti!

Antalya Diplomasi Forumu (ADF 2026) 2026 kapsamında bölgede bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Serik Belediyesi’ne yapacağı duyurulan ziyaretin iptal edildiği öğrenildi. Günün erken saatlerinde Kadir Kumbul tarafından yapılan çağrılar ve belediye binasında gerçekleştirilen yoğun hazırlıklara rağmen, beklenen ziyaret gerçekleşmedi. Ziyaretin iptaline ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, programda yaşanan değişiklik dikkat çekti. 

Mesajlara Rağmen Beklenen Kalabalık Oluşmadı

Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul’un cep telefonu mesajları ve çeşitli kanallar üzerinden yaptığı davetlere rağmen, belediye binası önünde büyük bir kalabalığın toplanmadığı görüldü. Ziyaretin neden iptal edildiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, alandaki sessizlik Seriklilerin ziyarete beklenen ilgiyi göstermediği şeklinde yorumlandı.

İlçedeki Hazırlıklar Yarım Kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesinde ilçede iki gündür süren hummalı çalışmalar dikkat çekmişti. Belediye binası Türk bayrakları ve posterlerle donatılmış, girişlere turkuaz halılar serilmişti. Ayrıca ilçe genelinde cadde temizliği ve ağaç budama çalışmaları yapılarak ziyaret için tüm hazırlıklar tamamlanmıştı.

 

Serik’te Hummalı Çalışma Karşılıksız Kaldı

Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul’un geçtiğimiz günlerde Ankara’da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılan rozetle AK Parti’ye geçmesi, bu ziyareti Serik için tarihi bir öneme taşımıştı. Belediye ekiplerince iki gündür sürdürülen; cadde yıkama, ağaç budama ve binayı dev posterlerle donatma çalışmaları, ziyaretin iptal edilmesiyle amacına ulaşamadı.

Başkan Kumbul’dan Serik Halkına Çağrı yapmıştı

Ziyaret öncesi belediye binası önünde hazırlıklar sürerken, Başkan Kadir Kumbul sosyal medya ve yerel kanallar aracılığıyla Seriklilere seslenmişti.

“Kıymetli hemşehrilerim; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Serik Belediyemizi ilerleyen saatlerde ziyaret edeceklerdir. Siz değerli hemşehrilerimizi bu büyük buluşma için belediye binası önüne bekliyoruz.”

Ziyaret Gerçekleşmeden Antalya’dan Ayrıldı

Günün sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serik programını gerçekleştirmeden şehirden ayrıldı. Antalya AKP il başkanının Konuya ilişkin paylaşımı şu şekilde: 

Antalya Diplomasi Forumu vesilesiyle şehrimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı, Antalya’mızdan uğurladık.

Küresel ve bölgesel diplomasiye yön veren, Dünya Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ülkemiz adına yürütülen diplomasi trafiğine katkı sunan herkese teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Serik’i ziyaret etmeden şehirden ayrıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız