“Mülakat yandaş Eğitim-Bir-Sen ve siyasi olumşumlarca belirlenen kişileri göreve getirmek için yapılan bir formalitedir. Yani torpilin meşrulaştırılmasıdır

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin İltar, okullara atanacak müdür yardımcılığı mülakatı ile ilgili keygılarını bu sözlerle anlatıyor..

‘Liyakat yerine mülakat’ diyen İltar, “Başvurular sadece kendi yandaşlarını seçebilmek için liyakat  yerine mülakat getirilerek en yüksek puanlı bir aday en sona çekilebilmekte. Bunun yanında puanı en az olan bir aday ise mülakatla çok yüksek bir puan verilerek, istediği okula ya da kuruma atanabilmektedir” diyor..

Mesele net, yeni eğitim öğretim döneminde okulların büyük bölümünü yandaş Eğitim-Bir-Sen üyeleri ile siyasi otoritenin ya da destekçilerinin(MHP ve BBP’yi unutmamak gerekli)önerdiği kişilerce yönetilecek..

Aslında sürpriz bir değil bu mülakat konusu..

Antalya’da okulların büyük bölümü daha önce getirilen performans değerlendirmesi ile yandaş sendikanın üyesi olan, iktidar partisinden ’hamili kart bizdendir’ desteği alan müdür ve müdür yardımcımları tarafından yönetiliyor..

O nedenle de bir zamanlar sınavlarda Türkiye şampiyonu olan Antalya, son yıllarda nal topluyor, bununla birlikte skandalların ardı arkası kesilmiyor.

‘Liyakat yerine mülakat’ sözü cuk oturmuş..

Pekala neden okullar liyakat değil de mülakatla seçilen kişilere emanet edilmek isteniyor ?

Akşam sabah kamuoyuile paylaşılacak müfredatla ilgili tüm bunlar..

Çünkü okullarda şeriat eğitimine esas olacak seçmeli dersler geliyor..

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce güncellenen öğretim programlarının bir bölümünü yayımlandı.

Yeni öğretim yılında seçmeli ders olarak okutulan ‘Temel Dini Bilgiler’ ve ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ derslerinde değişiklik yapıldı.

Değişiklikle Temel Dini Bilgiler dersine, ‘İslam ve Sosyal Hayat’, ‘İslam ve Ekonomik Hayat’, ‘İslam ve Hukuk’, ‘İslamda Sufilerin Rolü’, ‘İnsanın Yaradılış Amacı: İbadet’  üniteleri zorunlu seçmeli oldu..

Seçmeli dersler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kampanyaya dönüştürülerek Cuma hutbelerine konu olmuş, hutbede öğrencilerin bu dersleri seçmeye teşvik edilmesi istenmişti.

Yeni öğretim yılında müfredatla yapılan değişiklikle ‘Hz.Muhammed’in Hayatı’ dersinde ‘Hz. Muhammed ve Sahabi’ ile ‘Kültürümüzde Peygamberimiz’ konuları işlenecek..

Daha önce de din dersine islam hukukunu anlatan muamelet(davranış) ve ukubat(ceza)konularının eklendiği bildirilmişti.

Müfredatla ‘Ortaöğretim Temel Dini Bilgiler İslam 1’ dersinin içeriği tamamen değiştiriliyor.

Derste İslam ve Sosyal Hayat, İslam ve Ekonomik Hayat, İslam ve Hukuk, Tasavvuf’ konuları işlenecek..

‘İslam ve Sosyal Hayat ‘ ünitesi altında ise şu ilginç konular öğrencilere belletilecek :

Evlilik ve Nikah, Eşlerin Karşılıkıl Sorumlulukları, Boşanma, Boşanmanın Bireysel ve Toplumsal Etkileri, İslam Ekonomisinin Ahlaki Temelleri, helal kazanç,İntak kültürü(söz edebi sanatı) ve diğerleri..

Uzmanlar ve eğitimciler, İslam Hukuku’nun Şeriat Hukuk olduğunu söylüyor..

Bu da yeni eğitim öğretim yılında şeriat eğitiminin öne çıkarılacağı anlamına geliyor..

Çağdaş dünya ile bu kafayla mı yarışacağız ?

Yarının Türkiye’sini şeriat eğitimi ile şekillendireceğiz ?

Bilen varsa beri gelsin..