Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinde çocuklarla top oynadı ve sağlıklı yaşamın önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinde çocuklarla top oynadı ve sağlıklı yaşamın önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu çocuklarla top oynadı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Ümraniye Millet Bahçesi'nde düzenlenen spor aktivitelerine katıldı. 

Bakan Memişoğlu'na, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ve vatandaşlar eşlik etti. Etkinlikte çocuklarla top oynayan Memişoğlu, sağlıklı yaşamın önemini vurguladı.

"Hastalanmadan Bedenimizi Korumalıyız"

Bakan Memişoğlu, yaptığı açıklamada hastalanmadan önce bedene bakmanın gerektiğini belirterek, “Bu hafta Halk Sağlığı Haftası, bedenimize bir emanet gibi bakmalıyız. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmamız, düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor” dedi. Memişoğlu, her gün spor ve yüzme gibi aktivitelerin sağlık için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

"Kilo ve Hareketsizlik En Büyük Sorun"

Türkiye'deki en büyük sağlık sorunlarından birinin kilo ve hareketsizlik olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, sigara bağımlılığı ile birlikte bu sorunların toplumun sağlığı üzerinde büyük riskler oluşturduğunu belirtti. “Bedenimizin sağlığını korumak için düzenli spor yapmalı, her gün aktif olmalıyız” diyen Bakan, kilo probleminin birçok hastalığın kaynağı olduğunu vurguladı.

"Türk Toplumunun Yüzde 60'ı Kilolu"

Toplumdaki beslenme alışkanlıklarına da değinen Memişoğlu, Türk toplumunun yüzde 60'ının kilolu olduğunu söyledi. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme ve hızlı yemek yeme alışkanlıklarının yaygın olduğunu belirten Bakan, sağlıklı bir yaşam için meyve ve sebze tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi. Ümraniye’de düzenlenen etkinlikle bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

"Bize Emanet Edilen Vücudu Korumalıyız"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise konuşmasında koruyucu hekimliğin önemine değindi. “Vatandaşın hasta olmadan önce sağlığına dikkat etmesi, spor yaparak bedenine iyi bakması gerekir. Allah tarafından yaratılıp bize emanet edilen bu vücudu korumalıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız