Gıda Kaynaklı Hastalıklardan Korunma Rehberi: Evde Uygulanacak 5 Altın Kural


1- Ellerinizi Doğru Şekilde Yıkayın
Ellerinizin üstünü, parmak aralarınızı ve tırnak içlerinizi sabunla 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın.

2- Gıda ile Temas Eden Yüzeyleri Temiz Tutun
Özellikle çiğ kırmızı et, kanatlı eti, deniz ürünleri veya yumurta ile temas eden kesme tahtalarını, tabakları, mutfak gereçlerini ve tezgâhı her kullanımdan sonra deterjanla iyice yıkayın.

3- Çiğ ve Pişmiş Gıdaları Birbirinden Ayırın
Çapraz bulaşmayı önlemek için meyve, sebze, kırmızı et, kanatlı eti, deniz ürünleri ve yumurtalar için ayrı kesme tahtaları ve tabaklar kullanın.

4- Doğru Sıcaklıkta Pişirin
Gıdaların güvenilir şekilde pişmesi için zararlı mikroorganizmaların yok edileceği iç sıcaklığa ulaşmalarını sağlayın.

5- Soğutun
Gıda kaynaklı hastalıklardan kaçınmak ve güvenilir gıda tüketmek için gıdalarınızı uygun sıcaklıklarda muhafaza edin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.