Alanya 2026-2030 Turizm Master Planı İçin Kritik Toplantı

Alanya’nın turizm geleceğini şekillendirecek 2026-2030 Master Planı için kritik toplantı yapıldı.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya dair detayları aktardı. Erdem, “Daha önce ilçemizde faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz Alanya 2026-2030 Turizm Master Planı istişare toplantılarımıza bugün de paydaşlarımız ile devam ettik ve master planın yürütülmesi için iş birliği protokolünü imzaladık” ifadelerini kullandı.
Toplantıya Yoğun Katılım
Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTAV Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, Meclis Başkanı Mehmet Kural, Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda sektör ve kurum temsilcisi katıldı.
Master Plan Sunumu Gerçekleştirildi
Toplantıda, Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından master planla ilgili kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda Alanya’nın turizm potansiyeli, öncelikli hedefler ve uygulanacak stratejiler detaylı biçimde ele alındı.
Kurumlar Arası İş Birliği Vurgusu
Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Üniversitesi, ALTİD, ALTAV ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde yürütülen master planın 2026-2030 yıllarını kapsayacağı belirtilerek, Erdem sürecin önemini şu sözlerle vurguladı: “Alanya’mızın geleceği açısından son derece önemsiyoruz. Bu nedenle Alanya’da yer alan tüm kurum ve kuruluşların görüşlerini almaya ve süreci ortak akılla şekillendirmeye devam edeceğiz.”
126 Bülten Tarandı: Muhittin Böcek’in Adı Tarihe Karıştı!
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.