Numan Kurtulmuş Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo ile Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Meksika ilişkileri ve küresel konular ele alındı.
Numan Kurtulmuş Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo ile Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA'nın 10. Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Meksika’nın başkenti Mexico City’de bulunuyor.

Kurtulmuş'un, Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Marcela Guerra Castillo ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Meksika arasındaki ikili ticari, kültürel işbirlikleri ile parlamentolar arası ilişkiler ele alındı.

Küresel ve Bölgesel Konular Masada

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu oluşan insani kriz gibi küresel ve bölgesel konular da değerlendirildi.

Kurtulmuş’un Değerlendirmesi

Kurtulmuş, Türkiye ve Meksika’nın pozitif gündemle ikili ilişkilerini sürekli geliştirdiğini ve serbest ticaret anlaşmasının en kısa sürede imzalanmasını arzu ettiklerini belirtti. Ayrıca, dünyada adil ve hakkaniyetli bir uluslararası sistemin kurulması gerektiğini vurguladı.

Gazze’deki İnsanlık Suçlarına Tepki

Kurtulmuş, uluslararası sistemin Gazze'deki insanlık suçları karşısında yetersiz kaldığını belirterek, buna karşı ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

Filistin Meselesi ve Meksika’nın Tutumu

Ayrıca Kurtulmuş, Meksika’nın Filistin halkının yanında yer aldığı tutumu için teşekkür etti ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.