Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Büyükşehir statüsü kazanan Muğla’da altyapı çalışmalarına büyük önem verdi. Bugüne kadar Bin 806 kilometrelik içme suyu hattı ve 642 kilometrelik kanalizasyon hattı tamamladı.

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105'inci yılında Manavgat’ta coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105'inci yılında Manavgat’ta coşkuyla kutlandı

Altyapı için 2 Milyar 58 Milyon TL harcayan ve 1 Milyar 877 Milyon TL daha harcamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlar sayesinde il genelindeki içme suyu miktarını yüzde 106, arıtma tesisi kapasitelerini de yüzde 60 artırdı ve arıtma tesisi sayısını 27’den 32’ye yükseltti. İçme suyu kapasitesi yüzde 106 artan yatırımlar Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en popüler turizm bölgelerine ev sahipliği yapan Muğla’nın altyapısını iyileştirmeye devam ediyor. Bodrum, Fethiye, Milas, Kavaklıdere, Ula, Marmaris ve Datça ilçelerinde altyapı projelerini hayata geçiren ve sürdüren Büyükşehir Belediyesi, içme suyu, kanalizasyon ve modern arıtma tesisleri ile şehrin altyapısını yeniden inşa etti. Bugüne kadar 1806 kilometrelik içme suyu hattı (Muğla’dan Ardahan’a kadar olan mesafe), 642 kilometrelik kanalizasyon hattı (Muğla’dan İstanbul’a kadar olan mesafe) döşeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, şehrin içme suyu kapasitesini yüzde 106, arıtma tesisi kapasitesini de yüzde 60 yükseltti.

Özellikle altyapı konusunda büyük ihtiyacı olan Bodrum’da yapılan büyük yatırımlarla arıtma kapasitesi yüzde 175, altyapıdan faydalanma oranı da yüzde 46’dan yüzde 91’e ulaştı. Muğla’nın doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ile birlikte dünyanın ve ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, altyapıya yaptıkları büyük yatırımlarla temiz ve modern bir şehir oluşturduklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla’nın yerleşik nüfusu 1 Milyon, ancak yaz aylarında 5 milyonu geçiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında aldığımız altyapıyı kendi kaynaklarımız ve aldığımız kredilerle büyük yatırımlarla geliştirdik.

Ayrıca Muğla’mızın geniş ve dağlık bir coğrafyası olduğu için altyapıya diğer şehirlere kıyasla daha çok yatırım yapmak zorundaydık. Bunun yanı sıra bu yatırımları yerleşik nüfusumuza göre değil, yazlık nüfusumuza göre planladık. Bodrum’dan Fethiye’ye kadar turizmde lider, dünya çapında marka olan ilçelerimizin altyapı problemlerini büyük oranda çözdük. Yaz aylarında yaklaşık 5 milyon yerli ve yabancı konuğu ağırladığımız Muğla’mızda halkımızı temiz, modern ve huzurlu bir şehirde misafir etmenin mutluluğunu, geleceğe güçlü bir şehir bırakmanın da gururunu duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA