Mersin’in Akdeniz ilçesinde yer alan Karaduvar sahilinin batı ucuna tonlarca kıyafet ve tekstil atığı döküldü. 21 Ekim gecesi ihbar üzerine bölgeye giden Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kepçe ve kamyonlarla uzun süren bir temizlik çalışması yürüttü.
Atıklar tek tek toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı. Ekiplerin çalışmalarıyla sahil, yeniden temiz hale getirildi.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri Olayı Aydınlattı
Olayın ardından Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener’in talimatıyla, Karaduvar Mahallesi Şehit Natık Karadeniz Polis Merkezi Amirliği’ne resmi başvuru yapıldı.
Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, sahile tonlarca tekstil atığı döken kamyonun plakasını ve bağlı olduğu firmayı tespit etti.
Yapılan açıklamada, şüpheliler hakkında hem adli hem de idari işlemlerin başlatılacağı bildirildi. Olay anına ait görüntülerde, kamyonun sahile gelerek atıkları dökme anı saniye saniye kaydedildi.
“Çevreyi Kirletenlere Asla Müsamaha Göstermeyeceğiz”
Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirten Kaymakam ve Başkan Vekili Zeyit Şener, yaptığı yazılı açıklamada, “Gerek söz konusu firma, gerekse de tonlarca atığı sahile döken kamyonet sürücüsü hakkında yasal işlem başlatılması için gerekli müracaatlar yapılmıştır” dedi.
Şener, çevre kirliliğine yol açanlara karşı taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Karaduvar sahilinde yaşanan bu olay, çevreye ve insan sağlığına karşı büyük bir sorumsuzluktur. Akdeniz Belediyesi olarak çevreyi kirleten hiçbir eyleme göz yummayacağız. Emniyet güçlerimizle iş birliği içinde süreci yakından takip ediyoruz.”

Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim Sürecek
Akdeniz Belediyesi’nin açıklamasına göre, çevreyi kirleten kişi veya kuruluşlara karşı denetimler artırılacak. Belediye ekipleri, özellikle endüstriyel ve tekstil atıkları konusunda bölgedeki işletmeleri yakın takibe aldı. Yetkililer, çevreye zarar veren her türlü eyleme karşı sıfır tolerans politikası uygulanacağını belirtti.
