1 Haziran’da Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Susanoğlu Mahallesi’nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Maliye Gençlik Kampı’nda trajik bir olay yaşandı. Ankara Sincan Erkunt Çıraklık Eğitim Merkezi’nden gelen 75 öğrenci için düzenlenen deniz etkinliğinde, güvenlik şeridini aşan 6 öğrenci denizde çırpınmaya başladı.
Görevlilerin ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılan öğrenciler, ambulanslarla Silifke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak 17 yaşındaki Mehmet Erdem Akdeniz ve 16 yaşındaki Cemal Emre Kurt, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Biri Ankara’da, diğeri ise Çorum’da toprağa verildi.

Alperen Bayraktar’dan Acı Haber Geldi
Yaşanan olayda ağır yaralanan öğrencilerden biri olan 17 yaşındaki Alperen Bayraktar, ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye, ardından Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda geçen 4 günün ardından Bayraktar’ın da hayatını kaybettiği açıklandı.
Suya giren 6 öğrenciden 3'ü ise taburcu edildi.
Adli ve İdari Soruşturma Başlatıldı
Mersin Valiliği, faciayla ilgili yaptığı resmi açıklamada hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceğini belirtti.