Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" ile öğrencilerin sosyal sorumluluk düzeylerinin artırılması hedefleniyor. Bu yönerge kapsamında öğrencilere çeşitli beceri ve yetkinlikler kazandırılması amaçlanıyor.

Endüstriyel Kalıpçılık Bölümü Nedir? Geleceğin Mesleği mi? Endüstriyel Kalıpçılık Bölümü Nedir? Geleceğin Mesleği mi?

Etkili İletişim ve Özgüven Geliştirme Hedefleniyor

Yönerge ile öğrencilerde etkili iletişim ve öz güvenin geliştirilmesi, araştırma, bilimsel, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerinin özendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda öğrencilere çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetleri aracılığıyla bu yetkinliklerin kazandırılması planlanıyor.

Sosyal Sorumluluk Kulüpleri Kurulacak

Yönergeye göre, okullarda "sosyal sorumluluk kulüpleri" kurulabilecek. Bu kulüplerde farklı sınıf seviyelerinde ve şubelerde okuyan öğrenciler bir araya gelebilecek. Aynı zamanda, farklı okullarda eğitim alan öğrenciler de bu kulüplere katılabilecek. İş birliği yapılacak kurum veya kuruluşlar ise valilik veya kaymakamlıklar tarafından belirlenecek.

En Az 40 Saatlik Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karara göre, öğrenciler öğrenim süreleri boyunca en az 40 saatlik sosyal sorumluluk programı kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunacaklar. Bu faaliyetler, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı ve topluma daha duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu süreçte iş birliği yapılan kurum veya kuruluşlar, valilik veya kaymakamlıklar tarafından belirlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi