Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat’ın Turizm Damarı Yeniden Açılıyor

Manavgat’ın Turizm Damarı Yeniden Açılıyor

Manavgat Belediyesi’nin girişimleri sonuç verdi; Çolaklı’da mahkeme kararıyla kapatılan turizm yolu yeniden halkın kullanımına açılıyor.

Manavgat Belediyesi’nin girişimleri sonuç verdi; Çolaklı’da mahkeme kararıyla kapatılan turizm yolu yeniden halkın kullanımına açılıyor.

KAYNAK: Bülten
Manavgat’ın Turizm Damarı Yeniden Açılıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesi Çolaklı Mahallesi'nde "Süral Caddesi" olarak bilinen ve bir süredir ulaşım krizi yaşanan turizm yoluyla ilgili müjdeli haberi geldi. 2025 yılından bu yana mülk sahiplerinin açtığı davalar nedeniyle bir kısmı trafiğe kapalı olan yol için beklenen "Kamu Yararı" kararı onaylandı.

manavgatin-turizm-damari-yeniden-aciliyor

160 Dönümlük Alanda Planlama Başlıyor

Manavgat Belediyesi’nden yapılan açıklamada, alınan bu kararın sadece bir yol açılışı değil, aynı zamanda 160 dönümlük devasa bir alanın planlama sürecinin önünü açtığı belirtildi. 2020 yılından bu yana süreci takip ettiklerini belirten belediye yetkilileri, mülk sahiplerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve bölge esnafının ulaşım sorununun çözülmesi için önemli bir eşiğin aşıldığını bildirdi.

manavgatta-yaya-gecidinde-kaza-nezaket-durdu-motosiklet-duramadi

Ankara ile İş Birliği Sonuç Getirdi

Sürecin çözümünde Ankara ile yürütülen diplomatik temasların önemine dikkat çekildi. Belediye’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Milletvekilimiz Sayın Tuba Vural Çokal olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Manavgat’ın ortak menfaatlerini korumak için taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz"

Yol Neden Kapatılmıştı?

Süral Kavşağı’ndan oteller bölgesine inen stratejik yolun yaklaşık 100 metrelik bölümü, imar planlarının tamamlanamaması ve mülk sahiplerinin mülkiyet hakkı davasını kazanması üzerine Mayıs 2025’te ulaşıma kapatılmıştı. Bu durum, bölgedeki dev otellerin lojistik akışını ve turistik trafiği durma noktasına getirmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız