Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat Davasında CHP’de Çatlak: Örgüt Parçalı Göründü!

Manavgat Davasında CHP’de Çatlak: Örgüt Parçalı Göründü!

Manavgat Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” ve “rüşvet” soruşturmasının 2 Aralık 2025 Salı günü yapılan ilk duruşması, parti içi çatlakları gözler önüne serdi.

Manavgat Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” ve “rüşvet” soruşturmasının 2 Aralık 2025 Salı günü yapılan ilk duruşması, parti içi çatlakları gözler önüne serdi.

KAYNAK: Ata Uysal Özen
Manavgat Davasında CHP’de Çatlak: Örgüt Parçalı Göründü!

Manavgat Belediyesi’ne yönelik 4 Temmuz’da gerçekleşen “yolsuzluk” ve “rüşvet” operasyonunun ardından soruşturmasının ilk duruşması dün başladı. Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmanın 4 gün sürmesi bekleniyor. Dün yapılan duruşmada, tutuklu bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, yeğeni Hüseyin Cem Gül, özel kalem müdürü Bulem Şahbaz ve belediye başkan yardımcısı Sıla Ceyhan Berkaya’nın savunmaları tamamlandı. Kara, hakkındaki iddiaları reddederken beraatini talep etti. Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği davada, CHP örgütünden parçalı katılım soru işaretlerine yol açtı.

CHP Örgütünde Parçalı Katılım

Duruşma sürecinde dikkat çeken detaylardan biri, CHP örgütünün kararsız tavrı oldu. Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Merkezi ve bir genel başkan yardımcısı tarafından duruşmaya gidilmemesi yönünde talimat verildiği öğrenildi. Buna rağmen parti örgütünden parçalı bir katılım görüldü.

Türkiye’nin birçok yerinde CHP’li belediye başkanlarının yolsuzluk ve rüşvet davalarına üst düzey katılım sağlanırken, Manavgat’taki tablo soru işaretleri uyandırdı. Duruşmaya genel merkezi temsilen herhangi bir yönetici katılmazken, Antalya milletvekilleri ile il ve ilçe başkanının da katılmadığı görüldü.

Buna karşın, duruşmaya parti örgütünden destek amacıyla gelen isimlerin sayısı da az değildi. Manavgat Belediye Başkanvekili Mehmet Çiçek, dün gerçekleşen meclis toplantısının ardından adliyeye uğrayıp insanlarla selamlaştı. Belediye meclis üyeleri ve parti örgütünden benzeri ziyaretler de adliye önünde gerçekleşti.

akdenizgercekmanavgat-davasinda-2.webp

Kara’ya CHP Genel Merkezi Soruldu

Kara, duruşmada iddianamede yer alan “CHP Genel Merkezi için 200 bin avro istendi” iddiasını kesin bir dille yalanladı. Tutuklu Başkan, mahkeme heyetine yaptığı açıklamada, “Söylenenler yalandır. Geçmişte de bugün de böyle bir şey olmamıştır” dedi. Kara ayrıca, CHP Genel Merkezi tarafından adaylığının istendiğini belirterek, "Ben aday olmak istemedim aday olmam istendi para istenmesi mümkün olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Üyelikleri Askıya Alınmıştı

Temmuz ayında CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yaptığı toplantı sonrası Manavgat Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturmasıyla ilgili kritik kararlar almıştı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve eski Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, meclis üyelik listelerinde etkili oldukları gerekçesiyle parti üyeliklerinin geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

Parti İçinde Çatlak Yarattı

Bu açıklamanın ardından önceki dönem Belediye Başkanı Şükrü Sözen kısa sürede partisinden istifa etmişti. Niyazi Nefi Kara ise “masumiyet karinesinin hiçe sayıldığını ve yandaş basının önüne atıldığını” belirterek partisinden istifasını duyurmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız