Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen günlerdir süren 27. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali coşkulu final yaptı. Atatürk Stadı'ndaki er meydanında gerçekleşen programda siyasetten spora, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir katılım ağ sağlandı.

848 Pehlivan Kol Bağladı
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan müsabakalarda, 32’si başpehlivan olmak üzere toplam 848 güreşçi er meydanına çıktı. Minik boylardan başpehlivanlık kategorisine kadar her boyda yaşanan kıyasıya rekabet, stadı dolduran binlerce vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi. Pehlivanların dereceye girebilmek için sergilediği azim, tribünlerden büyük alkış aldı.

Protokolden Tam Destek
Kumluca’daki dev organizasyona protokol düzeyinde de katılım oldukça yoğundu. Er meydanındaki heyecana Kumluca Belediye Başkanı Uzm. Dr. Mesut Avcıoğlu’nun ev sahipliğinde; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Aykut Kaya ile önceki dönem Antalya Milletvekili Aydın Özer bizzat ortak oldu. Ayrıca Kumluca Kaymakamı Bahadır Güneş, Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Adnan Tufan da protokol tribününde yerlerini alarak pehlivanların mücadelesini yakından takip etti. Çevre ilçelerden gelen belediye başkanları, başsavcılar, TGGF kurul üyeleri, kamu kurumlarının daire amirleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, yağlı güreş ağaları, mahalle muhtarları ve festivale destek veren sponsorlar da tribünlerdeki yerini alarak Kumluca’nın bu büyük kültürel mirasına sahip çıktı.
27 Yıllık Kültürel Miras
Protokol üyeleri yaptıkları değerlendirmelerde, 27 yıldır aralıksız sürdürülen bu festivalin sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda köklü bir Yörük kültürü mirası olduğunun altını çizdi. Kumluca’nın tarım ve seracılık kimliğiyle harmanlanan güreşler, bölgenin birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladı.
Kumluca’da festivalin sona ermesiyle birlikte gözler, sezonun geri kalanındaki diğer büyük güreş organizasyonlarına çevrildi.