Isparta'nın Gelendost ilçesinde yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 24 Mart’tan bu yana tutuklu bulunan Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, Yalvaç Adliyesi’ne getirilerek ek ifade verdi.
Sabah saatlerinde cezaevinden alınan Özmen’in ifadesi yaklaşık 12,5 saat sürdü. Zimmet, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, irtikap ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamaları yöneltilen Özmen, işlemlerin ardından tekrar cezaevine gönderildi.
2 İYİ Partili Meclis Üyesine Gözaltı
Başkan Özmen’in verdiği ifadede yer alan bilgiler doğrultusunda, aynı dosya kapsamında İYİ Partili Gelendost Belediye Meclisi üyeleri Ümit S. ve Yusuf S. gözaltına alındı. Yalvaç Adliyesi'nde gözaltı işlemleri devam ederken, iki ismin de yeni deliller çerçevesinde ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Soruşturmada dosyaya giren ek belgelerin, gözaltı kararında etkili olduğu belirtildi.

Soruşturma Derinleşiyor
Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü sürdüğü, ilerleyen günlerde farklı isimlerin de ifadeye çağrılabileceği bildirildi. Belediye içerisinde dönen iddiaların ciddi boyutlara ulaştığı ifade edilirken, hem siyasi hem de idari bağlantılar mercek altına alındı.