TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili  Cavit Arı, torba kanun teklifinde yer alan emekli maaşı düzenlemesine ilişkin olarak “En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Biz ana muhalefet olarak ve ülkenin gerçeklerini gören, ülkede yaşanan sorunları bilen ve buna göre de gerçekçi önerilerde bulunan bir parti olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini öneriyoruz” dedi.

AKP VE MHP OYLARIYLA REDDETTİ

Vermiş oldukları önergenin AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Arı,  “En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkartılması önergemiz kabul edilmemiş olsa da dile getirdiğimiz önerileri dikkate aldıklarını ifade eden iktidarı adım adım,  doğruya iteklemeye, doğruya yaklaştırmaya çalışıyoruz. 3 bin lira olan tekliflerini 3.500 lira olarak revize ettiler. Bu, muhalefet olarak bizim de bu sürece katkımız olduğunun açıkça göstergesidir” dedi.

“VATANDAŞIN GELİRİNDEN VERGİ ALINMAMALI”

Milletvekili Arı, “Ayrıca biz asgari ücrete kadar olan bütün gelirlerden vergi alınmaması gerektiğini savunduk. Siz burada altı saat boyunca tersini savundunuz, en sonunda bizim dediğimiz noktaya gelerek asgari ücret seviyesindeki gelirlerden vergiyi kaldırdık. Yani kısacası, bugün vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne biz muhalefet olarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugün 3 bin liranın 3.500 liraya çıkmasıyla az da olsa rakam artmıştır, bu da bizim yine bu sürece olan katkılarımızla gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim