Birikim Okulları Muratpaşa Kampüsü açıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim verecek Muratpaşa kampüsünün açılış törenine Birikim Okulları Genel Müdür Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Secen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Cengiz, Muratpaşa Belediye Başkan vekili Hüseyin Sarı, AKP Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mahmut Siyahtaş, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hıfzullah Şahbaz, Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, AKP Eski İl Başkanı Av. Rıza Sümer, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Serap Özkan, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Hasan Güldal, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Hakan Ülgen, Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanatkâr ve Eğitim Derneği Başkanı Münire Çevik’in yanı sıra çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenciler katıldı.

 

“İÇİMİZİ ACITIYOR”

    Açılış konuşmasını yapan Antalya Birikim Okulların kurucusu Ramazan Metin, “Çocuğun gelişiminde üç temel etken vardır. Biri aile, ikincisi okul, üçüncüsü çevredir. Eğitim ailede başlar, okulla devam eder. Eğitim sistemimize bir baktığımızda gelmiş olduğumuz süreçlerde, maalesef içimizi acıtan görüntülerle karşı karşıyayım. Çocuklarımız hedefsiz bireyselleşmiş maneviyattan uzaklaşmış maneviyatçıların yaklaşımların ne anlama geldiğini dahi bilmeyen sorgulamadan, sorgulamaksızın tamam diyebilen bireyler haline gelmiş. Kişinin kendi değeri toplumun değerinin önüne geçmiş. Üzülerek söylüyorum ki bireyin menfaati toplum menfaatlerinin önüne geçmiş. Alın terinin önüne kolay kazanç geçmiş. Birçok şeyi sayabiliriz. Birçok yanlıştan bahsedebiliriz” dedi.

 

“HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇMAYACAĞIZ”

    Metin konuşmasının devamında, “Bizi biz yapan değerler ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi bir milletin millet olabilme özelliği varlığı ahlaki değerleridir. Birikim Okulları olarak bizler Antalya’nın enlerini, eğitime gönül vermişleri insan eğitiminin olmazsa olmazlarında akademik kadroyu bir araya getirirken hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Bütün öğretmenlerimize refah seviyesi yüksek müreffeh huzur içerisinde çalışabilecek ortamlar oluşturduk.  Biz Birikim Okulları olarak sadece öğrenciyi değil öğretmeninde huzuruna çalışacağız” dedi.

 

“MİLLÎ BİR EĞİTİM MODELİ”

    Birikim Okulları genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ise yaptığı konuşmada, “Eğitim alanında alternatif bir bakış açısı, yeni bir felsefe, millî hassasiyet ve özgün bir yaklaşımla geliştirdiğimiz Hayat Denge Modeli; insanın biricikliği ile çağın koşullarını ve imkanlarını dikkate alan, kökleriyle bağlarını sağlam kurmuş, hayatın bütünlüğünü ve doğanın eğitici birliğini yakalamış, gerçekle dijitalin birlikteliğinin farkında olan, bu yönleriyle okulun sınırlarını aşan, özgün ve millî bir eğitim modelidir” dedi. Hayat Denge Modelindeki programlardan da söz eden Yelkenci modelin; “Adabımuaşeret, Düşünce ve Felsefe Okulu, Evrenin Dili Matematik, Estetik ve Sanat Eğitimi, Tarihsel Sosyoloji Okuma, Çoklu Yabancı Dil Öğretim, Sözlük Özgürlüktür, Doğayla Tanış Olalım, Yazma Becerileri, Şiir Analizi Programları, gibi birçok programa sahip olduğunu söyledi.

     Akademi eğitimde öğretmenlerin tanıtımı yapılarak program sona erdi.

 Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim