Saadet Partisi Genel İdare Kurlu (GİK) Üyesi ve Antalya İl Sorumlusu Hasan Güldal, gündeme dair açıklamalar da bulundu. Güldal, iktidarın Türkiye’ye kara kış yaşattığını belirtti.

 

Güldal, “İktidar tarafından rekabetçi ve kur garantisi modeli ile üretimimizin artacağını, yatırım ve istihdamın genişleyeceğini,  ihracatın da artırılacağını ve böylece içine düştüğümüz ekonomik kıskaçtan kurtulacağımız söylenmişti. Ancak her zaman olduğu gibi, hükümetin vaat ettiği ile karşılaştığımız gerçekler arasında fersah fersah uzaklık bulunmaktadır” diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Nitekim; 2022 Ocak ayı değerlendirmelerine göre. Gıda fiyatlarındaki yıllık değişim yüzde olarak:

Ekmek, un, bulgur, makarnada 80,24, Süt, süt ürünleri, yumurta 73,18, Yağ 80,24, Meyve 96,6, Sebze 167,21, Bakliyat 94.11, Diğer 52,54 ve Ortalama 87,65 olarak artmıştır. Bu yüksek fiyat artışlarına rağmen, yeterli gelir artışına sahip olmayan işçimiz, memurumuz, emeklimiz bu kış şartlarını geçirmekte bu yıl iyice zorlanacak gibi görünmektedir. Çünkü, yapılan araştırmalara göre, ülkemizde dört (4) kişilik bir ailenin açlık sınırı 4.924 TL’ye yükselmiş bulunmaktadır. Daha yeni tespit edilmiş, büyük bir artış olarak takdim edilmiş olan asgari ücret ise 4.250 TL’ idi. Kısa zamanda, açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki fark üzüntüyle belirtiyorum ki  674 TL olmuştur. Tabii ki, bu durumda daha ucuza ekmek alabilmek için Halk Ekmek kuyruklarında sıra beklemek zorunda kalmaktadır.”

 

KAYIP BİRKAÇ SEKTÖRDE 1 MİLYAR DOLAR

“Bu şartlarda kışı geçirmek mücadelesi içinde olan ülkemiz, şimdi de ekonominin can damarı üretim üsleri durumundaki Organize Sanayi Bölgelerinde, enerji kesintisiyle karşılaşmış bulunmaktadır” diyen Güldal, “OSB’lerde hiçbir üretim yapılamayacak, verilen taahhütler yerine getirilemeyecek, bunlara gelecek cezalar yüklenilecek. Bu durumda OSB’lerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının, doğal olarak ülkemizin ekonomik zararı milyar dolarları bulacak. Yapılan hesaplamalar doğru ise sadece demir çelik ve otomotiv sektöründe bu ekonomik kaybın 1 milyar doları bulacağı söylenmektedir” dedi.

 

MUHALEFETE BİLE GEREK KALMADI

“Aslına bakılırsa, muhalefet partilerinin muhalefet yapmasına bile gerek kalmadı. İktidar, kendi bürokratları ve kendi içindeki gruplar tarafından adeta bir oyuna getirilmekte, siyasi geleceği riske atılmaktadır. Doğalgaz rezervlerinin zamansız, ölçüsüz ve tedbirsiz kullanılması, Zamanında sözleşmelerin yenilenmemesi, Mevsimsel şartların neler getirebileceğinin tahmin edilememesi, Planlama anlayışını terk etmek marifetmiş gibi gösterilerek plansız ve programsız harcama alışkanlığı… vs. Yani, iktidar sadece döviz rezervlerini değil doğalgaz rezervlerini de eritmiş. Sonuç: Sebepleri ne olursa olsun, enerji kesintisi nedeniyle, OSB’lerde üretim sömestre tatiline çıkarıldı. İnşallah, sonumuz hayırlı olur, bu tür kesintiler tekrar yaşanmaz. Bu ülke hepimizin.”

 

 

Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim