Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenlerin maaş karşılığı dışında girmiş oldukları dersler için aldıkları ek ders ödemeleri Kepez İlçesinde ödenmedi. Konu ile ilgili olan görevliler farklı gerekçeler göstererek sorumluluklarını birbirlerine atmaktadırlar. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu sorunu bir an önce çözmeli ve eğitim emekçilerinin hak ettiği ücretleri bir an önce ödemelidir. Bundan sonraki aylarda da zamanında ödenmesi sağlanmalıdır. Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

 

“EK DERS ÜCRETLERİNİ ALAMIYORLAR”

    Başkan Sönmez, “Kepez İlçesinde çalışan öğretmenler uzun zamandır ek ders ücretlerini zamanında alamıyordu. Geçtiğimiz yılın hesaplarının Aralık ayı sonunda kapatılacak olmasına rağmen 31 Aralık mesai bitimine kadar ödenmesi gereken ek ders ücretleri hala ödenmedi. Diğer ilçelerde ödenmesine rağmen Kepez ilçesinde ödenmemiş olması ve eğitim emekçilerinin bu ilçede sürekli bu tür ödemelerde sorun yaşıyor olmaları kabul edilemez bir durumdur” ifadesini kullandı.

 

“GEREKLİ SORUŞTURMALAR YAPILMALI”

    “Ödemelerin zamanında yapılması konusunda yönetmelikler açıktır” diyen Başkan Sönmez, “Eğitim emekçileri iktidarın mahkûm ettiği yoksulluğa ve sorumsuzca davranan görevlilerin keyfiyetine mahkûm değildir. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorunun bazı okul müdürlüklerinden kaynaklandığını, okul müdürleri ise ilçe milli eğitim görevlilerinden kaynaklandığını belirtmektedirler. Görevini yapmayan her kim ise gerekli soruşturmalar yapılmalıdır. Bu konuda yazılı başvurumuzu yapacağız. Sorun çözülmez ise demokratik haklarımızı kullanacağız” dedi.

  

“EĞİTİMCİLERİN EMEKLERİ BİR AN ÖNCE ÖDEMELİ”

    Başkan Sönmez açıklamasının devamında, “Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu sorunu bir an önce çözmeli ve eğitim emekçilerinin hak ettiği ücretleri bir an önce ödemelidir. Bundan sonraki aylarda da zamanında ödenmesi sağlanmalıdır. Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” ifadesini kullandı.

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi                                                                            

Editör: TE Bilisim