Türkiyenin ilk yöresel ürünler fuarı olan YÖREX 11inci kez Antalyada kapılarını ziyaretçilere açtı. Antalya Ticaret Borsası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteği ve 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’de 81 il ve KKTCnin yöresel ürünleri sergilenecek.

Fuar açılışına Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Samsun Valisi Zülküf Dağlı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve ziyaretçiler katıldı.



“FARKINDALIĞI DAHA DA ARTIRACAĞIZ”

81 ilin yöresel ürünlerinin, yerel renklerinin, kültürel öğelerinin ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması noktasında çok önemli bir fuar olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; İnşallah bu güzel ve eşsiz coğrafyamızın güzelliklerini, Türkiyenin dünyaya açılan penceresi olan Antalyamızdan tüm dünyaya göstereceğiz. İnanıyorum ki; bu önemli fuarımızı büyüterek yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin önemi noktasında farkındalığı daha da arttıracağız. Ürünlerimizi bu güzel şehrimizden tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

Yöresel ürünlerin markalaşması ve daha çok ekonomiye katkı vermesi gerektiğine değinen Vali Yazıcı; “İnanıyorum ki; yöresel ürünlerimizi katma değere dönüştürerek markalaştığımız zaman dünya pazarında daha çok yer alacağız. Bu yöresel ürünlerimizi geliştirerek dünya piyasasında hep birlikte pazarlayacağız. Ülkemizin güzel insanları, ülkemizin özellikle borsa ve oda başkanları, üyeleri kısacası Türk ekonomisini ileri doğru götüren bu heyet inanıyorum ki dünyada da yöresel ürünler başta olmak üzere ülkemizde üretilen ürünleri dünyanın zirvesine taşıyacak güce sahip” ifadelerini kulandı.

    

Açılış konuşmasının ardından fuar alanındaki stantları gezen Vali Yazıcı, yöresel ürünleri inceleyerek stant görevlilerinden bilgi aldı. 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim