Toplantının ardından Vali Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar ile birlikte bölgede faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Yerli ve milli sanayinin önemini her zaman vurgulayan Vali Yazıcı;

“Antalya’mız turizmde olduğu gibi sanayide de öne çıkan bir şehir. Ziyaret ettiğimiz firmalara baktığımızda hepsinin başarılı işler çıkardıklarını ve sektörlerinde öncü olduklarını görmekteyiz. İhracatımızı, üretimimizi ve istihdamımızı arttırmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.


Antalya Valiliği’nden verilen bilgiye göre Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarla ilgili açıklama yapan Vali Yazıcı;

 “Kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya’mız hem de ülkemiz için çok büyük değer” dedi.

Ülkemizde son dönemlerde bilimsel alt yapının desteğiyle Ar - Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların artarak, katma değeri yüksek ürünler ortaya konduğunu söyleyen Vali Yazıcı;


 “Yenilikçi ve yaratıcı çalışmalarla kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizi üreteceğiz. Bu ürünler dünyada aranır hale gelinceye kadar çok çalışmaya devam edeceğiz. Bunun ilk şartı Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar. Yerli ve milli üretim yapan firmalarımızın sayısının her geçen gün hızla arttığını görmekten de büyük gurur duymaktayız” dedi.


ÜRETENLERE KUTLAMA


Katma değerli ürünler ortaya koyarak markalaşmanın öneminden bahseden Vali Yazıcı;

 

 “Ziyaretlerimizde firmalarımızın modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla gerçekten fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar olduklarını gördüm. Sektöründe öncü firmalarımızın üretmiş olduğu katma değerli ürünlerle markalaşma faaliyetlerini arttırarak yerli ve milli ürünlerimizle öne çıkmalıyız. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunan, üretime destek veren herkesi kutluyorum” dedi.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim