Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “28 Şubat, tarihimize geçmiş kara bir lekedir. 28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır” dedi.

 

‘28 ŞUBAT MÜHENDİSLİK PROJESİDİR’

 

28 Şubat’ın izlerinin milletin iradesi ve kararlılığıyla bir çok açıdan silindiğini, darbecilerin 21’inin müebbet hapisle cezalandırıldığını anlatan Başkan Miran, ne yazık ki dönemin keyfi kararlarıyla mahkûm edilen birçok insanın mağduriyetinin anlaşılmaz bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

 

‘Adaletin tam olarak tesisi, bu mağduriyetlerin giderilmesi, zararların tazmin edilmesiyle mümkündür’diyen Miran, aksi takdirde 28 Şubat’ın izlerinin toplumun bir kesimi için bütün yıkıcılığıyla devam ediyor olacağını söyledi.

 

Miran sözlerini şöyle sürdürdü :

 

“28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası irticaya karşı olduğu iddia edilen ordu ve bürokrasi merkezli süreçle Türkiye'de idari, hukuki, toplumsal alanda demokratik olmayan birçok uygulamaya imza atılmıştır.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat da bir mühendislik projesidir ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi, kısacası hayatın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçlamıştır.

 

Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatıralarını unutmadık, unutturmayacağız. İhanet şebekesi, asker, yargı, siyaset, medya, iş çevreleri ve kimi sözde sivil toplum kuruluşlarındaki iş birlikçileri ile bir dizi yasa dışı ve gayrimeşru uygulamayı zorbaca dayattı.

 

O gün, milletimizin bin yıl boyunca tarihe ve nesiller boyu ruhumuza kök salmış yerli ve millî değerlerine açıktan savaş açıldı.

 

İnsanlık dışı uygulamalarıyla hafızalara kazınan o kerih süreçte millet iradesinin özgür seçimle iktidara getirdiği hükûmetin yürütme hakkı gasbedildi. Demokrasi yara aldı, ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı, ekonomi çökertildi, bankalar hortumlandı, hazine soyuldu.”

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim