“Finikemizin portakal bahçelerine kıymasınlar” diyen Finikeli vatandaşlar Change.org’da imza kampanyası başlattı. CHP Finike İlçe Başkanı Aydın Arıcan’ın başlattığı kampanyada imzalar Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği’ne verilmek üzere toplanıyor.


PORTAKAL BAHÇELERİMİZ YOK OLACAK!

Kampanya için vatandaşlara şu çağrı yapıldı: “Antalya'nın incisi, portakal çiçeği kokulu kentimiz Finikemizin yoğunlukla portakal bahçeleri içersinden geçecek olan alternatif turizm yolu adıyla anılan şehri ortadan ikiye bölecek karayolu projesini istemiyoruz. Ne olacak? Yol güzergahında bulunan onlarca dönüm bahçemiz yok olacak.”


İSKELE MAHALLESİ’NE DE DARBE

“Finikemizin en eski mahallesi İskele Mahallemiz bütün tarihi dokusunu ve cazibesini kaybedecek. Finikemizin doğası, yeşili ve portakal bahçelerini katledecek, telafisi mümkün olmayan plan değişikliği şuan askıda birlik olmak ve kentimizi korumak zorundayız. Sesimize ses olun. Lütfen destek olun. Finike hepimizin.” Kampanyaya şimdiye kadar binin üzerinde imza verildi.

Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim