Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan son pandemi tedbirlerine ilişkin açıklama yapan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, iktidarın salgını yönetemediğini, salgının bu denli yayılmasına AKP iktidarının neden olduğunu ifade etti.

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan salgınla ilgili ‘tedbir’ açıkladı. Halkın hiçbir sorununa cevap vermeyen iktidar salgını yönetemedi, yönetemiyor!” diyen Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar dolup taştı. Risk grubundaki yurttaşlar için grip aşısı daha tedarik edilemedi. Online eğitime geçiliyor, internet alt yapı sorunları çözülmedi. İşçiler, emekçiler hiçbir tedbir olmadan çalışmak zorunda. Dayatılan ekmek ya da yaşam ikileminde insanlarımız ölümle yüz yüze çalıştırılıyor.”

“EMEKÇİLERE ÜCRETLİ İZİN”

“Salgının bu denli yayılmasına neden olan iktidar, şimdi sahte tedbirlerle salgını yönetiyor görüntüsü vermeye çalışıyor. Bu iktidar salgını yönetemez, sokakta aç bıraktıkları, salgında ölüme gönderdikleri halkın sorunlarını çözemez.

 Çözüm tüm hastanelerin halka açılması, özel hastane kapılarındaki para kilidinin sökülmesidir. Çözüm, emekçiler için ücretli izindir. Çözüm halkın hastalanmasını salgının yayılmasını engelleyecek koruyucu sağlık hizmetlerine kaynak aktarmaktır. Sağlımız ve geleceğimiz için mücadele edelim, bu köhnemiş düzenlerini değiştirelim.”

Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim